WhatsApp Rekabet Kurumu'nda sözlü savunma yaptı

Whatsapp ve çatı şirketi Meta “veri paylaşma zorunluluğu” soruşturması kapsamında Rekabet Kurumu'na sözlü savunma verdi.

WhatsApp Rekabet Kurumu'nda sözlü savunma yaptı

Şirket yetkilileri 2016 yılında başladığı tespit edilen veri paylaşımının amacının "daha fazla netlik ve şeffaflık sağlamak olduğunu" belirtti. Rekabet Kurulu, Whatsapp'ın "veri paylaşma zorunluluğu" kararını durdurmuştu.

Whatsapp ve Facebook veri paylaşımı kararını Rekabet Kurumu’na anlattı. Kurumda sözlü savunma veren kurumun avukatları kararı netlik ve şeffaflık için aldıklarını söyledi.

Rekabet Kurulu’nda bir süredir devam eden soruşturma sürecinde yeni bir aşamaya geçildi. Yazılı savunmaların ardından şirketler sözlü savunmaya geçti. Toplantı, Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, şirket temsilcisi, WhatsApp tarafından bir yapılacak güncellemenin amaç ve etkisinin yanlış anlaşıldığını savundu.

“AMACIMIZ NETLİK VE ŞEFFAFLIKTI”
META temsilcisi, güncellemeyle WhatsApp'ın veri uygulamalarına daha fazla netlik ve şeffaflık sağlandığını belirtti. Güncellemenin sadece Türkiye'de değil küresel düzeyde olduğunu aktardı. Güncellemenin bir rekabet ihlali oluşturmadığını kaydetti.

Kurulun, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 15 gün içinde vermesi bekleniyor. Kararın daha erken alınması halinde Rekabet Kurumunun internet sitesinden duyurulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem