Türkiye'yi batırır, çıkartırız!

Ergenekon Operasyonu kapsamında göz altına alınan ve daha sonra kefalet ile serbest bırakılan Prof. Dr Ercüment Ovalı, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basının huzuruna çıktı. Ovalı'nın ilk sözü Hayat Nedir? "Sen bir şeyler yapmak isterken başına gelenler

Türkiye'yi batırır, çıkartırız!

Ergenekon Operasyonu kapsamında göz altına alınan ve daha sonra kefalet ile serbest bırakılan Prof. Dr Ercüment Ovalı, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basının huzuruna çıktı.

Ovalı'nın ilk sözü

Hayat Nedir?

"Sen bir şeyler yapmak isterken başına gelenlerdir" oldu.

En güzel cevap bu olsa gerek.

Hrant Dink cinayetiyle ilgili hiç kimseyi tanımıyorum.

 

Bahsi geçen şahıslar ile ilgili üniversitede hiç kimseye telkinde bulunmadım.

 

Gözaltında basında çıkan haberlerin hepsini sizlerin önünde tekzip ediyorum.

 

Gözaltında Dink cinayeti ve bahsi geçen şahıslarla ilgili hiçbir soruya muhatap olmadım.

 

İddialardaki gibi hiç kimseyi kobay olarak kullanmadım.

 

İnsanların kullanamayacağı hiçbir ilacı hastalarıma vermedim.

 

 

 

Hücre, kök hücre, kanser, hastalık vs. içinde bilime adanmış bir hayat. Ve derken birde bakıyorsun bambaşka bilmediğin bir boyutun içindesin. Nasıl oluştuğunu bilmediğin geçmişini masaya yatırıp neden sorusunu cımbızla aradığın gerçeklerin ve daha önce hiç tanımadığın varlığından haberdar olmadığın insanlarla aynı ortamda buluyorsun kendini. 

 

 

Bu bilinmez içinde önce kocaman bir şaşkınlık sonra pek azını anlayabildiğin olaylar yığını ile karşılaşıyorsun.

 

Aslında şu geçirmiş olduğum bir haftanın özeti bu.

 

Bu hızla gelişen ve olaylarla dolu bir haftalık süreçte hiç daha önce tanımadığın kişilerin hayatlarından kesitleri görüyor, ya da öğreniyorsun. Bunların bazıları derin ve hüzünlü. Bir ara kendi derdini unutup onlar için üzülüyorsun. Sonra yine kendinle baş başa kalıyorsun. Kesintiye uğrayan hayatını aileni ve sevdiklerinin düşüncesine dalıyorsun.

 

Trabzon'da gözaltına alınmamda İstanbul'daki soruşturma sürecinin sonunda salıverilmeme kadar, geçen sürede bana anlayışla davranan, benim için endişelenen herkese teşekkür ediyorum.

 

Tutukluluk süreci sonunda serbest kaldığımda ise bazı basın organlarında benimle ilgili çıkan asılsız haberleri hayret ve üzüntü ile izledim.

 

Yanlı karalamalarda bulunan basın kuruluşlarının doğruyu öğrenip, doğru haberi yazabilmelerine olanak tanıyacak, bir açıklama yapma gereği duydum.

 

  1. Hrant Dink cinayeti ile ilgili ilişkilendirilmiş hiç kimseyi tanımıyorum.

Bu konuyla ilgili olabilecek hiç kimse için üniversite yönetimi bir telkinde ve teklifte bulunmadım. Bahsi geçen şahsın veya şahısların üniversitemizle, öğrenci ilişkisini bile bilmem. Bu olayla ilgili hiçbir bilgim ve ilgim yoktur.

Gözaltı sürecinde bu konu ile ilgili, hiçbir soruya muhatap olmadım.

Bu konuda yazılan yazıları sizlerin önünde tekzip ediyorum.

 

2. Hiçbir hastama etik dışı ve kanun karşısında kabul edilemeyecek bir tedavi ya da uygulama yapmadım. İnsanları kobay olarak kullandı iddialarını kabul etmiyorum. Böyle bir olay olmamıştır. İnsanlarda kullanılmayacak hiçbir ilacı ya da uygulamayı hiçbir hastama yapmadım.

 

 

ATİ Teknoloji yönetim kurulu üyesi olan Temel Korkmaz'ın da katıldığı toplantı da 5 soru alındı.

 

Ovalı'nın soruları yanıtlaması Korkmaz, tarafından istenmedi. 

 

Bir gazetecinin “Kemal Aydın ile yaptığınız telefon görüşmesi sebebiyle gözaltına alındığınızı söylüyorsunuz. Bu görüşmenin içeriğini açıklar mısınız?” sorusu üzerine, “Soruşturma devam ettiği için, çok söylemek istiyorum ama, madde madde sizlere saymak isterim ama, saydığımda göreceksiniz yorumda yapmak istemiyorum. Ne olduğunu herkes o zaman daha iyi anlayacaktır. Üzgünüm söyleyemiyorum. Ama şu kadarını söyleyeyim; 30 yıldır konuştuğum bir ağabeyim. Biz onla siyaset konuşuruz. Biz hep Türkiye'yi yıkar, batırır çıkartır, tartışırız. 30 yıldır hepimizin yaptığı şeyi yaptık telefonda.  Ama hiçbir örgüt adı yok” diyerek gözaltına alınma  sebebiyle ilgili ipucu verdi.  

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler