Türkiye UAD'de sözlü sunum yapacak

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanında bugün sözlü sunum yapacak.

Türkiye UAD'de sözlü sunum yapacak

Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in Filistin'de uyguladığı işgal ve ilhak politikalarına karşı yapacağı sözlü savunma için bir heyet, Lahey'e vardı. Bu önemli görevi üstlenen heyetin başında, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Büyükelçi Ahmet Yıldız bulunuyor. Heyetin diğer önemli üyesi ise Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı Derviş Fikret Ünal.

Karşılamayı gerçekleştiren isimler arasında Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ve Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy yer alıyor. Büyükelçi Yıldız, Türkiye'nin Filistin'deki işgal ve ilhak uygulamalarına ilişkin duruşlarına bugün Uluslararası Adalet Divanı'nda ses vereceklerini açıkladı.

Büyükelçi Yıldız'a, Uluslararası Adalet Divanı'ndaki sunumunda Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Ünal, Lahey Büyükelçiliği Elçi-Müsteşarı Pınar Gülün Kayseri, Müsteşar Recep Köşker, Adalet Müşaviri Abdullah Ömeroğlu ve ikinci katipler Ozan Can Gümüş ile Baran Volkan Ateş destek olacak. Bu kritik sunum, Türkiye'nin Filistin'deki mevcut duruma dair uluslararası platformdaki tavrını net bir şekilde ortaya koyması açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler