Trabzon'da Faroz ve Arafilboyu tartışması!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, gizli ve bazı sinsi ellerin Faroz ve Arafilboyu isimleri üzerinden Trabzon’u kaşıyarak, yeni bir kirli tezgâhın peşinde olduklarına dikkat çekerek “Trabzon insanı bu

Trabzon'da Faroz ve Arafilboyu tartışması!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, gizli ve bazı sinsi ellerin Faroz ve Arafilboyu isimleri üzerinden Trabzon’u kaşıyarak, yeni bir kirli tezgâhın peşinde olduklarına dikkat çekerek “Trabzon insanı bu sinsi oyuna asla izin vermeyecektir” dedi. 
 
Yakın bir zamanda, Trabzon’un Yalı Mahallesi ve Esentepe mahallesi isimlerinin mahallelerin eski isimleri olan ‘Faroz ve Arafilboyu’na çevrilmesi için yakın zamanda referandum yapılacağını belirten Çakıroğlu “‘Bu fikri ortaya atanlar kimlerdir?’ diye sorulacak olursa; bu fikri ortaya atanlar, asla hiç kimsenin tanımadığı ve bizden olmayan art niyetli bir takım gizli güçlerin insanlardır. Bunlar önce mahalle, semt kahve ve çay ocaklarına sokulurlar, buralarda bir iki defalığına ’Yahu arkadaşlar! Bizim mahallenin eski ismi daha güzeldi, tekrar eski isimlerine dönsek ne iyi olurdu’ şeklinde fısıldarlar ve bir daha ortalıkta görülmezler. Bu sinsi fısıltı gittikçe yüksek sesle konuşulmaya başlar. Bir zaman sonra bu fikri bizim samimi insanlarımız benimseyip sahiplenirler. Kendilerinde oluşan duygusallık ve bilmeden düştükleri bu tuzak onları referandum istemeye kadar sürükler. Bugün Arafilboyu ve Faroz isimlerine tekrar dönüş isteği işte bu duygusallığın neticesindedir. Duygusal davranan masum ve tertemiz insanlarımız, içine düşürüldükleri tuzağın farkında olamadan ’Biz mahallemizin eski adına dönmesini istiyoruz, referandum yapılsın’ derler. Yalı ve Esentepe mahalleleri gerçekten iki farklı mahallemizdir, bu mahalleden olmak farklı bir duygudur. İşte birileri bu farklı duyguları istismar ederek, o mahallenin insanlarını etkilemişler ve onlar da tekrar Faroz ve Arafilboyu ismine dönülmesi fikrini uyandırmışlardır. Buradaki asıl gayeleri, mahalle ve köy isimleri üzerinden Trabzon ve havalisini kaşıyarak, bu bölgenin asıl sahiplerinin Türkler değil de başka milletler olduğunu ispat etmektir ve bölgede farklı farklı kültürlerin izlerini sürerek hayali Pontus’a zemin hazırlamaktır. Önce bu iki isim değişecek ve hemen arkasından daha birçok yer, mahalle, köy isimlerinin değiştirilmesi gündeme getirilecektir. Faroz ve Arafilboyu, bu sinsi ve kirli tuzağın ilk basamağı ve anahtarıdır. Asla bu tuzağa düşülmemelidir. Yalı ve Esentepe mahallelerimizin insanları, yapılacak olan referandumda, Faroz ve Arafilboyu isimlerine geri dönüşe hayır diyerek bu sinsi oyuna gelmeyecektir’’ dedi. 
 
“BU BİR PONTUS OYUNU’DUR” 
 
Oynanan oyunların bir Pontus oyunu olduğunu belirten Çakıroğlu “İstanbul ve Trabzon, bu iki şehrimiz üzerinde hesapları olanlar, hummalı bir gayretin içinde olanca melânetleriyle saldırıp, en ufak bir duygusallığımızı, çok küçük bir boşluğumuzu fırsat bilip, dünyanın belli merkezlerinde aleyhimizde senaryolar geliştirip kamuoyu oluşturuyorlarken; acaba idarecilerimiz, siyâsilerimiz ve bölge insanları olarak bizler ne ile meşgulüz ve hangi tedbirleri alıyoruz ?. Yunanistan, Trabzon üzerinde ‘Pontus’ adı altında hak iddia edebilmek gayesiyle kendi ülkesinde ve dünyanın çeşitli devletlerinde 200 ün üzerinde dernek kurmuştur. Dünyada hiçbir devletin, başka bir devletin her hangi bir şehrini ele geçirmek maksadıyla, kendi içinde 54, başka ülkelerde ise 176 dernek kurduğu vaki olmamıştır. Yunan Devleti, Trabzon ve havâlisi üzerindeki Pontus’u yeniden kurma faaliyetlerini askeri bir disiplin ve hiyerarşi ile yürütmekte olup, bütün faaliyetlerini Selânik’te bulunan Kolordu’nun askeri karargâhından yönetmektedir. Yunanistan, Trabzon ve havalisi üzerinde sözde Pontus faaliyetlerini yürütebilmek için ödenek ayırmış ve sırf bu işle ilgili olarak ‘Pontus Küçükasya Bankası’nı kurmuştur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler