Sahte trafik sağlayan haber sitelerine darbe! Maskeleri düşmeye de devam ediyor

Sahte trafik sağlayan internet siteleri ile alakalı itiraf niteliğinde ses kaydı ortaya çıktı.

Basın ilan kanunu ile yasal bir zemine oturtulan İnternet haber Siteleri belirli şartları sağladıkları takdirde Basın İlan Kurumu’nun ilanlarından da yararlanabilecekler.

Şartlardan en önemli olanı ise trafik verileri olurken, bu konuda sıkıntı yaşayan haber sitelerinin başvurduğu yollar arasında sahte trafik ilk sırada olmaya başladı.

Sahte trafik sağlayan haber sitelerinin maskesi düştü! Ses kaydı ortaya çıktı…

Sitelere sahte trafik sağlayan firma ile bir gazetecinin diyaloğu da sosyal medyada gündeme oturdu.

Basın İlan Kurumu’nun 1 Nisan 2023 tarihinde uygulamaya soktuğu resmi ilan ve reklamların gazete ve dergilerden sonra internet haber sitelerinde de yayımlanması, işini layıkıyla yerine getiren haber sitelerine can suyu olacak.

Yeni yönetmelikle beraber, basın emekçileri özlük haklarını güvence altına alırken, mevzuatı tam anlamıyla uygulayan basın kuruluşları da önemli bir dönüşüm yaşadı.

Tabii, yeni yönetmelikle beraber, sahte trafikle bugüne kadar gelen ve aynı yönetimi devam ettiren internet haber sitelerinin de maskesi düştü.

BASIN İLAN KURUMU’NDAN ÖZEL ANALİTİK

Basın İlan Kurumu’nun internet haber siteleri için geliştirdiği analitik bir çok kurum ile alakalı gerçeği gözler önüne serdi.

Gerekli şartları sağlayamayan basın kuruluşlarının sahte trafik sağlayan şirketler ile çalışmaları sekteye uğradı.

Geleneksel analistliği kolay bir şekilde ellerindeki yazılım ile yanıltabilen firmalar, Basın İlan Kurumu’nun yazılımına takıldı.

Son günlerde, sitelere sahte trafik sağlayan firma ile bir gazetecinin diyaloğu ise sosyal medyada adeta gündem oldu. İnternet haber sitelerine sahte trafik sağlamayı vadeden firma yetkilisinin telefon görüşmesindeki, sözleri itiraf niteliğinde oldu.

SES KAYDINDA İTİRAF NİTELİĞİNDE SÖZLER

Sosyal medyada paylaşılan görüşmeye ait ses kaydı, internet haber sitelerinin trafik bilgilerini nasıl manipüle edilmeye çalışıldığını gözler önüne serdi. 14 yıldır hizmet verdiği diyalogdan anlaşılan firma temsilcisi, Basın İlan Kurumu’mun sistemine müdahale etmekte zorlandıklarını, sorunu bir türlü çözemediklerini söylemesi, Basın İlan Kurumu’nun sağlam bir temelle bu işe başladığını açık göstergesi oldu.

İNTERNET HABER SİTELRİNDEN İSTENEN TRAFİK ŞARTLAR NELER?

Basın ilan Kurumu, ilan alabilecek siteleri için belirli şartlar getirdi. Bu şartların en kritik olanları ise direkt ziyaretçi sayısı, ziyaretçi sayısı, sayfa görüntüleme sayısı ve okuyucunun sayfada kalış süresi olarak belirlendi.

Türkiye genelindeki internet haber siteleri kategorilere ayrılarak, her kurumun kendi ilinin bulunduğu kategorideki şartları yerine getirmesi istendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem