PKK, 4 ayda 2900 teröristini kaybetti

Haber61 – Haber Servisi – Terör Örgütü PKK’nın Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari’de 1 kasım seçimlerinden sonra yürütmüş olduğu terör faaliyetlerinde çok sayıda örgüt mensubunu kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Haber61.Net’in Ankara’daki İstihbarat uzman

PKK, 4 ayda 2900 teröristini kaybetti

Haber61 – Haber Servisi – Terör Örgütü PKK’nın Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari’de 1 kasım seçimlerinden sonra yürütmüş olduğu terör faaliyetlerinde çok sayıda örgüt mensubunu kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Haber61.Net’in Ankara’daki İstihbarat uzmanlarından elde ettiği bilgiye göre; PKK, Asker ve Polisler ile girmiş oldukları çatışmada 2900 mensubunu kaybettiği bilgisine ulaşıldı.

Örgüt, sokak çatışmasına geçerek halkın desteğini almayı planlarken işler bir anda istemedikleri noktaya geldi. Halktan desteği bulamayan örgütün Kandil’de bulunan üst düzey yöneticileri, kayıplar karşısında şoke oldukları öğrenildi. PKK’nın 7 Haziran seçimleri öncesinde bölgede diğer terör örgütlerinden yardım istediği ve bu çağrıya TİKO, DHKP-C gibi yasa dışı örgütlerden destek geldiği biliniyordu.

Başta Sur olmak üzere Cizre ve İdil’de tüneler ile terör eylemlerini devam ettiren örgüt mensuplarına bir darbede bu noktada gerçekleşti. Güvenlik güçleri; PKK’nın ihanet tünlerinin giriş ve çıkışlarını kapattığı içeride kalan teröristlerin ise; çaresiz ölmeyi beklediği ve bazılarının da intihar girişiminde bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Tünellerde örgütün bölge sorumlularının sıkışarak kaldığı da öğrenilirken, sivil halkı rehin aldıkları böylelikle güvenlik güçlerinin kendilerine operasyon yapmasını engellemeye çalıştıkları İstihbarat raporlarına ulaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem