’’Paralel yapı’ya’’ yüklendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Paralel yapı bu ülkede Cumhurbaşkanını, Başbakanı, bu ülkenin bakanlarını, toplamda 509 bin kişiyi dinleyerek ne yaptınız? Herhalde kapı komşusuna vermediniz, daha uzaklara ilettiniz zannediyorum” dedi.Enerj

’’Paralel yapı’ya’’ yüklendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Paralel yapı bu ülkede Cumhurbaşkanını, Başbakanı, bu ülkenin bakanlarını, toplamda 509 bin kişiyi dinleyerek ne yaptınız? Herhalde kapı komşusuna vermediniz, daha uzaklara ilettiniz zannediyorum” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçim gezilerine Ardahan’ın Posof ilçesinde devam etti. Partisince Posof’ta düzenlenen mitingde konuşan Bakan Yıldız, "Bugün muhalefette bütün partiler bir koalisyon oluşturmuş durumda. Milletimizden bir vatandaşımız bugün herhangi bir partiyi tercih edebilir, hepsine saygımız var. Ama AK Parti’yi seçmeyin de hangi partiyi seçerseniz seçin diye böyle bir kural yapılmaz. Türkiye’de seçmenin yüzde 50’si AK Parti’yi tercih ediyor, yüzde 50’si de tercih etmiyor. Öpüp başımızın üstüne koyuyoruz. Biz AK Partili seçmenimizden, yani sizden aldığımız yetkiyi 77 milyonumuza kullanıyoruz. Ama her birine hizmeti götürüyoruz, her birine icraatı götürüyoruz" diye konuştu.

“Milletten aldığımız yetkiyi, başkasına devretmemizi istiyorlar. Biz böyle bir yetkiyi devredebilir miyiz? Buna hakkımız var mı?” diyen Bakan Yıldız, şöyle devam etti:

“Ancak sizden aldığımız yetkiyi size devredebiliriz. Sizin rızanız olmadan, sizin gönlünüz olmadan başka bir yere devredemeyiz. Ne oldu da 2001 yılındaki krizden sonra Türkiye üç katına çıktı. Türkiye bu kadar zenginleşti, her birimiz kendimizde bunu hissetmeye başladık. Bir yerde gömü mü bulduk, hazine mi bulduk, toplu altın mı bulduk, hayır. En önemli kaynağımız, insan kaynağımızı başta Recep Tayyip Erdoğan ve bu değerli ekibini bulduk."

Bakan Yıldız, paralel yapının bu ülkede 509 bin kişiyi dinlediğini belirterek, “Cumhurbaşkanını dinlediniz. Bu yapı, Başbakanı dinlediniz, bu ülkenin bakanlarını dinlediniz, milletvekillerini dinlediniz. 509 bin kişi dinlenmiş. Şu anda burada bulunan insanlarımızın da yüzde 1’i dinlenmiş. Ne yaptınız dinleyip de. Herhalde kapı komşusuna vermediniz, daha uzaklara ilettiniz zannediyorum. Siz bu ülkenin Enerji Bakanını, bir terör örgütüne üye olduğu diye yakıştırma yaparak, bir resmi gerekçelendirme yaparak güya 2,5 yıl dinliyorsunuz. Ben geçen yıl 27 ayrı ülkeye 40 sefer yapmışım. Devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla görüşmüşüm, bakanlarla görüşmüşüm. Onları dinleyerek ne yaptınız? Casus mu yaptınız? Siz sıradan Ahmet, Mehmet, Taner diye dinlemiyorsunuz. Her bir vatandaşımızın dinleniyor olması önemli ama bir bakanı başka gayeyle dinliyorsunuz. Biz inşallah 30 Mart’ta sizlerden bu yetkiyi aldıktan sonra, siz bu yetkiyi bize verdikten sonra, bu işlerin hepsine bakacağız. Biz bu işleri kendi haline bırakmayız. Faziletlilerin en önemlisinden birisi cesarettir. Hamdolsun sizden aldığımız o yetkiyle birlikte o cesaret bizde var. Şükürler olsun burada korkaklığa yer yok. Hepsine tek tek bakacağız, tek tek irdeleyeceğiz, inceleyeceğiz. Kimi dinlediniz, nasıl dinlediniz onun sonucu nasıl olacak, hep beraber bakacağız" dedi.

Bakan Yıldız, daha sonra Damal ve Hanak ilçelerini ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem