Muhtara oy vermezsek ne olur? Seçimde muhtarlık için oy kullanmamak

Türkiye'de birçok kişi, muhtarlık için oy kullanılmaması halinde ne olacağını araştırıyor. Detaylar haberimizde.

Muhtara oy vermezsek ne olur? Seçimde muhtarlık için oy kullanmamak

Türkiye'de seçmenler 31 Mart yerel seçimi için oy kullanmak adına sandığa gidiyor.

Bugün en erken oy kullanma işlemleri bazı illerde 07.00, bazı illerde ise 08.00'de başladı. Türkiye'de sandıklar bazı illerde 16.00'da, bazı illerde ise 17.00 itibariyle kapanacak. Ardından oy sayımına geçilecek.

Birçok kişi seçim günü dolmuşların çalışıp çalışmadığını merak ediyor.

Vatandaşlar internet üzerinden "Muhtara oy vermezsek ne olur? Seçimde muhtarlık için oy kullanmamak" şeklinde aramalarda bulunuyor.

31 Mart Pazar günü aynı zarf içerisinde birden fazla oy pusulası olacak. Bu pusulalar içerisinde 1 oyun geçersiz olması ya da kullanılmaması, diğer oyları geçersiz kılmayacak. Bundan dolayı muhtarlık seçiminde oy kullanılmaması, diğer oyları geçersiz saymayacak. Muhtarlık seçiminde oy kullanılmaması halinde, muhtarlık seçim sonuçlarına herhangi bir etkiniz olmamış olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler