MİT'ten sınır ötesi operasyonu! Sözde eyalet sorumlusu etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından, PKK/YPG Suriye (Ayn El Arap) Kobani Eyaleti Genel Sorumlusu Koçero Batman/Koçer Amed kod Hasan Demertaş hassas bir operasyonla etkisiz hale getirildi.

MİT'ten sınır ötesi operasyonu! Sözde eyalet sorumlusu etkisiz hale getirildi

Hasan Demertaş, örgüte 2001 yılında katıldı. Güvenlik güçlerimize karşı, Hakkâri, Tunceli ve Zagros kırsalında uzun yıllar faaliyet yürüttü.
 
2011 yılında, Tunceli/Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat UZUN ve sivil bir taksicinin şehit edilmesi eylemlerine bizzat katılması dolayısıyla hakkında yakalama kararı bulunan Hasan Demertaş, bu nedenle MİT tarafından hedef listesine alındı.
 
​Bu kapsamda MİT, saha ajanlarından aldığı bilgiler sonrası, Hasan Demertaş’ı, Kobani kent merkezinde düzenlediği spesifik bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

2012 yılında Dersim Eyaleti Ali Boğazı Bölge Sorumlusu olarak faaliyetlerine devam eden Hasan Demertaş, 2014’te Irak/Metina Alanı’na geçti. Bilahare 2016’da PKK/YPG Suriye/Cerablus Cephesi Sorumlusu, 2017’de Kobani/Miştenur Karargâhı Sorumlusu, 2019’da Kobani Mevzilendirme Sorumlusu olarak görev yaptı.

PKK/YPG adına Suriye/Münbiç’te ABD’li yetkililerle temaslarda bulunan Hasan Demertaş, 2020 yılından itibaren Kobani Eyaleti Genel Sorumlusu olarak görevlendirildi. Bu süre zarfında Kobani mücavirindeki Türkiye hudut hattındaki güvenlik güçlerimize yönelik eylemlerin talimatını verdi ve yönetti.

MİT'ten sınır ötesi operasyonu! Sözde eyalet sorumlusu etkisiz hale getirildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem