Liseliye Kangal karşılaştırması

Ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmez, Ordu'nun Fatsa ilçesinde konuk oyuncu olarak yer aldığı tiyatro gösterisi sonrasında velilere seslenerek, "Lise mezunlarımız 93 kelimeyle konuşuyorlar, affınıza sığınıyorum, iyi eğitilmiş bir kangal köpeği 350 kelime anlıyor

Liseliye Kangal karşılaştırması
Ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmez, Ordu'nun Fatsa ilçesinde konuk oyuncu olarak yer aldığı tiyatro gösterisi sonrasında velilere seslenerek, "Lise mezunlarımız 93 kelimeyle konuşuyorlar, affınıza sığınıyorum, iyi eğitilmiş bir kangal köpeği 350 kelime anlıyor. Yani evlatlarımızla, nesiller arası dil irtibatı koptu" dedi.

Tiyatro gösterisi sonrası yaptığı konuşmada yerel tiyatronun önemine değinen ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmez, "Ordu'nun 81 bir vilayetimizin içinde ayrı bir yeri vardır. Nedeni de şudur; 1960 yılından itibaren devlet tiyatroları ve şehir tiyatroları dahil olmak üzere, ülkemizde 1960 yılından itibaren perdesini kapatmamış tek bir tiyatro Ordu Karadeniz Belediye Tiyatrosu'dur. Hatta benim oynadığım dönemlerde, tiyatro binamız yanmıştı ama buna rağmen biz oyunlarımıza devam ettik. Sanatın her dalında mesleğinde çok başarılı sanatçı arkadaşlarımızı yetiştirdik. Bir vilayetin bir ilçesinde gencecik insanlar tiyatronun önemini anlamışlar ve size bir oyun hazırlamışlar" diye konuştu.

Konuşmasında velilere de seslenen Yenilmez, şöyle konuştu:

"Marmara Üniversitesi'nin araştırmasına göre, lise mezunlarımız 93 kelimeyle konuşuyorlar. Affınıza sığınıyorum, iyi eğitilmiş bir kangal köpeği 350 kelime anlıyor. Yani evlatlarımızla, nesiller arası dil irtibatı koptu. Siz bir önceki nesillerden aldığınız değerleri sizden sonraki nesillere aktaramıyorsunuz. Eskiden sadece bir tane kanal vardı ve orada olmanız yetiyordu, şimdi ise binlerce kanal var. Olmanız değil, tercih edilen olmanız gerekiyor. Bakın, Karunlar kadar zengin olabilirsiniz, çocuklarınıza Karunların hazinesi kadar miras bırakabilirsiniz. Hatta dört duvarın arasında hapis edebilirsiniz, ama cebinde taşıdığı bir cep telefonu sizin bıraktığınız bütün mirası heba edebilir. Sokaklarınızı altınlarla döşeyebilirsiniz ama unutmayın o bir gün eskir. Ama mezarınızın başına bir Fatiha okuyacak bir evlat bırakmamışsanız siz fakir yaşamış ve fakir ölmüşsünüzdür."

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler