Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık

Geçen hafta protestolar sırasında Müslümanlarla Yunan polisi arasında çatışmalar çıkmıştı. Büyük çoğunluğunu göçmen Müslümanların oluşturduğu bugünkü yürüyüş ise olaysız sona erdi. Solcu ve ırkçılık karşıtı gruplar da Müslümanların yürüyüşüne destek verdi

Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık

Geçen hafta protestolar sırasında Müslümanlarla Yunan polisi arasında çatışmalar çıkmıştı. Büyük çoğunluğunu göçmen Müslümanların oluşturduğu bugünkü yürüyüş ise olaysız sona erdi.

Solcu ve ırkçılık karşıtı gruplar da Müslümanların yürüyüşüne destek verdi. Öte yandan, 100 kadar Neo-Nazi üyesi de Atina'da ayrı bir yürüyüş yaptı ve göçmenlik karşıtı sloganlar attı.

Yunan polisinin geçen hafta Atina'nın merkezinde bir kafeyi basması sırasında bir polis memurunun müşterilerden birine ait Kur'an-ı Kerim'i alarak yırttığı ve mushafı yere atıp çiğnediği görülmüştü.

Daha iyi hayat sürmek için Yunanistan'a gelen ve çoğu kaçak olarak ülkede bulunan Müslümanlar, polisin kendilerine karşı sert ve zaman zaman "vahşi" denebilecek muamelesinden şikayetçi.

Müslümanların ibadet edecek mekan bulmakta zorluk çektiği Atina, Avrupa'da camisi olmayan tek başkent. Şehirde cami inşa etme teşebbüsleri ise senelerdir gerçekleşmiyor. 300 binden fazla Müslüman'ın yaşadığı Atina'da Müslümanların defnedileceği mezarlık da yok. Atina'daki göçmenlerin çoğu Afrikalı ve Pakistanlı.


HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler