Kazdağı'nda yangın söndürülemedi

Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında dün öğleden sonra çıkan orman yangını, hala kontrol altına alınamadı.Dün öğleden sonra henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangını, gece saatlerinde rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyerek 200 hektarın ü

Kazdağı'nda yangın söndürülemedi

Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında dün öğleden sonra çıkan orman yangını, hala kontrol altına alınamadı.

Dün öğleden sonra henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangını, gece saatlerinde rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyerek 200 hektarın üzerinde bir alanı etkiledi.

Gece boyunca aralıklarla karadan müdahale edilen yangın söndürme çalışmalarına, sabahın ilk ışıklarından itibaren uçak ve helikopterlerle devam edildi.

Orman yangınına, 2 uçak, 3 helikopter, 47 arazöz, 10 dozer, 3 ilk müdahale yer ekibi, 17 orman teknik elemanı, 350 yangın söndürme işçisi ve 100 orman köyünde ikamet eden yangın söndürme mükellefleriyle müdahale ediliyor.

Çalışmalara asker ve belediyelerin itfaiye ekipleri de destek veriyor.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın hızını kestiğini, çalışmaların daha etkin yürütüldüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem