İŞKUR duyurdu! Engelli ve eski hükümlüler için proje başvuruları başladı

Trabzon Çalışma ve Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Servet Kaba, engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verileceğini duyurdu.

İŞKUR duyurdu! Engelli ve eski hükümlüler için proje başvuruları başladı

Trabzon Çalışma ve Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Servet Kaba, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından “engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları” için hazırlanacak projelere destek verileceğini açıkladı.

Proje başvurularına yönelik açıklamalarda bulunan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Servet KABA 2024/1.Dönemi Engelli ve Eski Hükümlü Proje başvurularının başladığını, engelli hibe başvuruları için 15 Aralık 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.

İI Müdürlüğümüze veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca eski hükümlü kendi işini kurma hibe desteği başvurularının ise Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri (Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, Koruma Kurulları gibi) aracılığı ile il müdürlüğümüze iletilmesi gerektiğinden eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular dikkate alınmayacağını ve proje sahibine iade edileceğini vurguladı.

Son olarak, İŞKUR Trabzon il Müdürü Servet Kaba projelere başvuru yapacak vatandaşlarımız proje başvurularında istenen tüm bilgi ve belgelere eksiksiz ve doğru olarak yer verilmesi gerekmektedir. İl Müdürlüğü tarafından yapılacak kontrollerde bilgi ve belge eksikliği olan projeler sistem üzerinden iade edilecektir. İade edilen projeler eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması şartıyla sistem üzerinden 29 Aralık 2023 tarihine kadar tekrar gönderilebilecektir. Bu tarihten sonra eksikliklerin hiçbir şekilde tamamlanmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem