İlk teravih ne zaman 2024

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte ilk teravih namazının ne zaman kılınacağı merak ediliyor. Detaylar haberimizde.

İlk teravih ne zaman 2024

Müslümanlar için kutsal üç aylardan biri olan Ramazan'a yaklaşırken, ilk oruç için sahura kalkma zamanı da yaklaşıyor. Bu manevi ayın ilk teravih namazı ise iftarın bir gece öncesinde kılınacak. İşte, 2024 teravih namazının tarihi...

İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN KILINACAK?

2024 yılının Ramazan ayının ilk teravih namazı, 10 Mart Pazar günü, akşam yatsı namazından sonra camilerde kılınacak.

Ardından, Ramazan'ın ilk orucu için sahura kalkılacak ve ertesi gün ilk iftar yapılacak.

TERAVİH NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

Tervîha kelimesinin çoğulu olan teravih, dinî bir terim olarak, Ramazan ayında yatsı namazı ile vitir namazı arasında kRamılınan nafile namaz anlamına gelir.

Hz. Muhammed'in ashabıyla cemaat hâlinde bu namazı kıldığı rivayet edilirken, bazı hadislerde teravih namazının sünnet olduğu ve bu namazın kılınmasıyla geçmiş günahların bağışlanacağı belirtilir.

Teravih namazının dört rekâtta bir selam verilerek kılınması caiz olsa da, iki rekâtta bir selam verilerek kılınması daha faziletlidir. Her dört rekâtın sonunda bir miktar oturup dinlenmek ise müstehaptır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler