Helikopteri Türkiye düşürdü!

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç Türkiye sınırında düşen helikopterin, angajman kuralları çerçevesinde Malatya'dan kalkan Türk savaş uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı. Arınç, "Suriye'ye ait bir helikopter Türkiye'yi hudut ihlalinde bulunmuştur. İhlalin

Helikopteri Türkiye düşürdü!

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç Türkiye sınırında düşen helikopterin, angajman kuralları çerçevesinde Malatya'dan kalkan Türk savaş uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı. Arınç, "Suriye'ye ait bir helikopter Türkiye'yi hudut ihlalinde bulunmuştur. İhlalin devamından dolayı füze ile vurulmuştur" dedi.

İşte Arınç'ın konuşmasından satırbaşları:

Suriye'de düşen uçak

Suriye'ye ait bir helikopter Türkiye'yi hudut ihlalinde bulunmuştur. İhlalin devamından dolayı füze ile vurulmuştur.  Malatya'dan kalkan savaş uçakları vurmuştur.
 

Suriye'ye müdahale

BM Güvenlik Konseyi'nden bir uzlaşma çıkmamıştır. NATO'da bu işin içine girmeyeceğini ve Türkiye'ye herhangi bir müdahale olursa gerekeni yapacaklarını söylemişti.

Türkiye'nin tavrı insanidir. Oradan kaçan insanları ülkemize kabule ttik. ve Suriye'deki rejimin halkına silah uzatmasını eleştirdik.

İkazlarımız dikkate alınmamıştır.

Kimyasal silahların yerlerinin bulunması ve bunların yok edilmesi gereklidir.

Süreç zamana yayılmıştır. Kimyasal silahları kullanmak insanlık dışıdır. Ancak şunu da eleştirmeden geçmeyeceğiz. Suriye'de bunu inkar etmedi 120.000 civarında insan ölümüştür. 110 bin kişi kovansiyonel silahlar ile öldürüldü.

Unutmayın 500 bin sadece Türkiye'de olmak üzere 2 milyon Suriyeli topraklarını terk etti.

Üzülerek şunu ifade etmek istiyorum. Yaşanan olaylar bizi isyan noktasına getiriyor. Ölen insanları hesaba katmak istemeyenler var.

Kimyasal silahların ne kadar verecek Esad? Bilinmiyor.

Biz bize düşeni yapacağız.

İmralı ziyareti

Bu mesajı yorumlamak istemiyorum.

Ana dille eğitim

Milli Eğitim ile ilgili konular görüşülürken bu konu da görüşüldü. Bir boykot kararı aldıklarını biliyoruz. Sadece iki ilimizde biraz yoğun boykot yaşandı. İki il sışında boykot yüzde 3'lerde kaldı. Çocuklarımız okumalı ve iyi bir eğitim almalıdır. Bu konuda bomba ellerinde patlamıştır.

Yarın saat 13:00'te Başbakan ile biraraya geleceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem