Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten seçim açıklaması! "OVP Kararlılıkla Uygulanacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel seçim sonuçlarının ardından OVP'yi güçlendirerek enflasyonu düşürme ve ekonomide dönüşüm için kararlılıkla çalışacaklarını belirtti. Başarıya giden yol azim, kararlılık ve sabır gerektiriyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten seçim açıklaması! "OVP Kararlılıkla Uygulanacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mahalli seçim sonuçları milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Eylül 2023’te açıkladığımız Orta Vadeli Programımızı (OVP) güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, açıklamasında OVP'nin ana hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürme yolunda sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacaklarını belirtti. Ayrıca, OVP'de açıklanan takvime uygun olarak hayata geçirecekleri yapısal reformlar ile ekonomide dönüşümü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabet gücü artışı sağlayacaklarını vurguladı.

Bakan Şimşek, bu çabalarla sürdürülebilir büyüme hedefine ulaşarak kalıcı refah artışının tüm toplum kesimlerince paylaşılacağını dile getirdi. Son olarak, "Başarıya giden yol azim, kararlılık ve sabır ister. Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız." diyerek mesajını noktaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler