Gözler TBMM’ye çevrildi! Taşerona kadro ne zaman çıkacak, şartlar neler?

Taşeron çalışanların kadro alabilme durumları, TBMM'nin yoğun gündeminde önemli bir yer tutuyor. TBMM'de onaylanan torba yasanın ilk 43 maddesi sonrası, şimdi gözler ikinci aşama düzenlemelere çevrildi. Peki taşerona kadro ne zaman çıkacak? Şartlar neler?

Gözler TBMM’ye çevrildi! Taşerona kadro ne zaman çıkacak, şartlar neler?

Taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) süren çalışmalar, yeni haftada da gündemin öncelikli maddeleri arasında yer alıyor.

Son olarak mecliste kabul edilen 86 maddelik torba yasanın ilk 43 maddesi sonrasında, şimdi ikinci etap çalışmaları merakla bekleniyor.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO DURUMU

Torba yasada yer alması beklenen taşeron işçilere kadro verilmesi ile ilgili bir madde henüz mevcut değil. Ancak, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe çalışmalarının tamamlanmasının ardından, ikinci 43 maddelik bölümde bu konunun ele alınması bekleniyor.

Gözler TBMM’ye çevrildi! Taşerona kadro ne zaman çıkacak, şartlar neler?

BAKAN IŞIKHAN’DAN AÇIKLAMA

Ek gösterge düzenlemesi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, 3600 ek gösterge düzenlemesinin 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiğini ve kamuda çalışan 5,3 milyon personelin ek göstergelerinin yeniden belirlendiğini hatırlattı. Ayrıca, kamuda sözleşmeli olarak görev yapan 460 bin personelin de bu yıl başında kadroya geçirildiğini belirtti.

Bakan Işıkhan'ın sözleri şu şekilde; "15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesini sağladıklarını hatırlatan Işıkhan, "Bununla beraber, birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz."

"TAŞERON İŞÇİLERE SÖZ VERDİM"

Eski Bakan Bilgin, Nisan 2023'te taşeron işçilere kadro düzenlemesi hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Deprem ve diğer olaylar nedeniyle ara verilen çalışmalar sonrası, taşeron işçilere verilen sözlerin yerine getirileceğini vurgulamış ve seçime endeksli olmadığını, bu konunun hükümetin öncelikleri arasında olduğunu belirtmişti.

Eski Bakan Bilgin'in konu hakkındaki sözleri şu şekilde; "Mazeret ve tayin gibi sorunlar çözülebilir, onların imkanları var. Taşeron işçiliği konusunda çalıştık. Her bir konuyu bir dosya çalışmasıyla çalıştık. Bütün dosyaları kapata kapata gittik. Dosyalarımızdan biri de taşeron işçiliğiydi. Deprem oldu, çalışmalara ara verdik. En son oturuma geçici işçileri yetiştirdik. Taşeron işçilere söz verdim. Önümüzde duruyor, bunu Meclis'i açar açmaz gerçekleştireceğiz. Seçime endeksleyerek konuşmuyorum. Seçimi zaten biz kazanacağız. Ben olurum veya bir başka arkadaşım olur.

Taşerona kadro konusu, meclis çalışmalarında ve hükümetin gündeminde yer almaya devam ediyor. İşçiler ve ilgili taraflar, TBMM’den gelecek yeni haberleri beklerken, bu sürecin sonucunun hem çalışanların yaşam kalitesini hem de genel iş gücü piyasasını etkileyeceği öngörülüyor.

Taşeron işçilere verilen kadro sözünün ne zaman ve nasıl hayata geçirileceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler