Gabar'dan sevindiren haber! Petrol üretiminde rekor kırıldı

Türkiye enerjide dışa bağımlılığı en az seviyeye indirmek için petrol arama çalışmalarına devam ederken Gabar’dan sevindiren haber geldi.

Gabar'dan sevindiren haber! Petrol üretiminde rekor kırıldı

Şırnak Gabar'da günlük 16 bin 188 varil petrol üretime ulaşıldı. Böylelikle Türkiye tarihinin en yüksek yurt içi günlük üretim rekoru kırıldı.

Türkiye petrol arama çalışmalarına verdiği hızla her geçen gün enerjide bağımsızlık hedefine bir adım daha yaklaşıyor. Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açılan yeni kuyularla birlikte Şırnak Gabar Bölgesinde günlük 16 bin 188 varil petrol üretimine ulaşıldı.

REKOR ÜRETİM
Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sevindiren haberi duyurdu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Yeni Kuyular, Yeni Rekorlar! Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açtığımız yeni kuyularla birlikte Şırnak Gabar Bölgesinde günlük 16.188 varil petrol üretime ulaştık ve bu sayede Türkiye tarihinin en yüksek yurt içi günlük üretim rekorunu kırdık #EnerjideBağımsızTürkiye hedefimize doğru adım adım gururla ilerliyoruz.

Yurt içi günlük üretimimiz
75.052 Varil Petrol Eşdeğeri / Gün"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem