Et ithalatı fiyatları yükseltir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, et fiyatlarında artış beklentisiyle ithalat yapılmasının çözüm olmayacağını savundu.Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, talebin artması ve fiyatlardaki artış beklenti

Et ithalatı fiyatları yükseltir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, et fiyatlarında artış beklentisiyle ithalat yapılmasının çözüm olmayacağını savundu.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, talebin artması ve fiyatlardaki artış beklentisi nedeniyle et ithal etmenin çözüm olmadığını ifade etti.

İthal etin, çiftçi ve köylüyü ekonomik olarak bitirme noktasına getireceğine işaret eden Palandöken, "Geçmişte yapılan et ithalatı fiyatları düşürmediği gibi aksine fiyatların daha da artmasına sebebiyet vermiştir. Et ve Süt Kurumunun et fiyatlarına müdahale edeceği söylentileri dahi piyasaları dalgalandırmaya yetmektedir" ifadesini kullandı.

'KÖYLÜYE DESTEK SORUNU HALLEDER'
Her yaz dönemi ete talebin arttığını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Yurt dışından et ithal etmek çözüm gibi görünse de çözüm değildir. Et ithal etmek çiftçimizi ve et üreticilerimize bitirme noktasına getirir. Sadece 'spekülasyon beklentisi var' diye et ithal etmek yanlış bir politikadır. En önemlisi geçmişte yapılan ithal et fiyatları düşürmediği gibi artırmıştır. Köylüye destek sorunu halleder. Yerli hayvancılığın desteklenmesi sorunu çözecek. Yeni bir et ithalatı yapılacağı söylentisi dahi fiyatların yükselmesine, piyasaların dalgalanmasına yetiyor."

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler