Ermeni katliamının delilleri

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Cevat Başaran başkanlığında başlatılan kazıya Atatürk Üniversitesi Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Erol Kürkçüoğlu, Müze Müdürü Mustafa Erkmen ve

Ermeni katliamının delilleri

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Cevat Başaran başkanlığında başlatılan kazıya Atatürk Üniversitesi Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Erol Kürkçüoğlu, Müze Müdürü Mustafa Erkmen ve 10 uzman eşlik etti. 42 haneli, 260 kişinin oturduğu köydeki kazı saat 07.20'de kazı başladı.

Türk bayrakları ile donatılan 60 metrekarelik alanda başlatılan kazıyı köylüler de ilgi ile izlemeye başladı. Çalışmalarda ilk olarak toplu mezarların bulunduğu alanın etrafındaki duvarlar iş makinaları ile yıkıldı, Büyükşehir Belediyesi ekipleri yeşil örtüyü de temizledi. Kazı öncesi açıklama yapan Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Erol Kürkçüoğlu, Türk milletinin tarihi ile her zaman yüzleşmeye hazır asil bir millet olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Erzurum'un güney batısında yer alan köyde sivil vatandaşlar 1918 yılının özellikle şubat ve mart aylarında katliama uğradı. Burada bir bilimsel kazı yapıyoruz. Bu köyde eli silah tutanlar savaşa gittiği için köyde kalan yaşlı çocuk ve kadınlar Ermeni çeteler tarafından katledildi. Katledilen 90 erkek ve 60 kadın olmak üzere toplam 150 kişi iki ayrı toplu mezara defnedilmiş. Anadolu'da 185 toplu mezardan 2'si bu köyde bulunuyor. Ermeni soykırım iddialarına verilecek en güzel cevap buradadır. Onu gün yüzüne çıkaracağız. Tarihimizle her zaman yüzleşmeye hazır asil bir milletiz."

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler