Erdoğan Bayraktar'a tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayınlandı.Kamu kurum ve kuruluşlarının bina ve tesislerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılması ve yaptırılması uygulaması, isteğe ba

Erdoğan Bayraktar'a tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının bina ve tesislerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılması ve yaptırılması uygulaması, isteğe bağlı hale getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’de yayınlandı.

Buna göre Bakanlık ‘devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan veya mülkiyeti Hazine’ye ait olan arazilerdeki kişilere ait olan taşınmazlar üzerinde yapılacak yatırımlara ilişkin olarak hazırlattırılan ancak yetkili idarelerce 3 ay içerisinde onaylanmayan planları 3 ay içinde yetkili idarelerce ruhsatlandırma yapılmaması halinde re’sen ruhsat ve yapı kullanma izni vermek’ ile görevlendirildi.

Gecekonduyla mücadeleye devam

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın uygulamaya koyduğu ‘kentsel dönüşüm’ projesini hızlandırmak için de depreme karşı dayanıksız yapılar ile imar mevzuatına, plan, proje ve eklerine aykırı yapıların ve bunların bulunduğu alanların dönüşüm projelerini ve uygulamalarını yapmak veya yaptırmak görevi de Bakanlık’a verildi.

Kararname değişikliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görevleri arasından ‘havza koruma planları yapmak’ çıkartılırken ‘her tür ve ölçekte çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planları yapmak’ eklendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem