Ehliyet ile oy kullanılabilir mi?

Ehliyet ile oy kullanılabilir mi? İşte detaylar...

Ehliyet ile oy kullanılabilir mi?

31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak olan seçmenler, oy verme işlemi sırasında ehliyetin kimlik yerine geçip geçmeyeceğini merak ediyorlar. Seçim günü sabah saatlerinde başlayan oy verme sürecinde, sandık görevlilerine kimlik göstermek zorunlu. Ehliyet, birçok işlemde kimlik olarak kabul ediliyor olması nedeniyle, oy kullanma esnasında ehliyetin kimlik yerine geçip geçmeyeceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan gelen bilgiye göre, seçmenlerin oy kullanırken Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki bir kimliği yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Belgeler arasında nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli ve resmi nitelikteki belgeler bulunuyor.

Sonuç olarak, ehliyet oy kullanma işlemi için geçerli bir belge olarak kabul ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler