Domuz gribi vaka sayısı arttı

Ankara Valisi Kemal Önal'ın açıklamalarına göre Ankara'da domuz giribi vakası 15'e ulaştı.

Domuz gribi vaka sayısı arttı

Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara'da BUPS İlköğretim Okulundaki domuz gribi vakasına ilişkin olarak, "8'i okul çevresinden biri de okul dışında olmak üzere toplam 9 vatandaşımızda görüldü, ancak taramalar devam ediyor" dedi.

Önal, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Vali Önal, Sağlık Müdürlüğü elamanlarından ve okul yönetimden oluşan bir ekibin devamlı evleri ziyaret ederek şüpheli durumları tespit ettiklerini kaydetti. Dünkü rakamlara göre 59 evin ziyaret edildiğini ve hastaneye gönderilenlerin olduğunu ifade eden Önal, "Ama onların henüz sonuçları gelmedi. Şu andaki kayıtlarımıza göre 9 kişi. Ufak tefek ateş meselesi olduğunda biz onları net sonuç almak için gönderiyoruz. Çünkü yaygınlaşmasını istemiyoruz, çabalarımız o yönde" diye konuştu.

Tatil

"Okulda tatilin uzatılması gibi bir düşünce var mı?" sorusuna Vali Kemal Önal, "Henüz erken, biliyorsunuz daha dün tatil ettik. Onu açılmasını bir gün veya 2 gün kala değerlendireceğiz" karşılığını verdi.

Vali Önal, "Çevre okullarda görülen bir vaka olup olmadığının" sorulması üzerine de "Şu ana kadar bize intikal eden bir şey yok ama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"Bilkent'de ekstra bir önlem düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya Önal, "Hayır, şimdiki önlemler yeterli. Basının da bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz. Özellikle kapalı mekanların sıkça havalandırılması... Bu gribin genel tedbirleridir. Ve el temizliğine önem verilmesidir. Bir de mümkünse bu öpüşme alışkanlığımızı en azından bu dönemde biraz daha azaltmamızdır" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler