Doğal gaza zam mı gelecek?

Doğal gaza zam mı gelecek? İşte detaylar...

Doğal gaza zam mı gelecek?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla Mart ayına ait doğalgaz tarifeleri kamuoyu ile paylaşıldı. Bu duyuruya göre, hem konut hem de sanayi kullanıcıları ile elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın Mart ayı fiyatları değişikliğe uğramayarak sabit bırakıldı. Böylece, doğalgaz fiyatlarına Mart ayında bir zam yapılmamış oldu.

Detaylara göre, BOTAŞ'ın konut kullanıcıları için belirlediği Mart ayı doğalgaz satış fiyatı, 1000 metreküp başına 4 bin 80 lira olarak açıklandı. Sanayi kullanıcıları içinse, doğalgazın fiyatı kullanım miktarına göre iki farklı kademede belirlendi. İlk kademe için 1000 metreküp doğalgaz 8 bin 549 lira, ikinci kademe için ise 11 bin 374 lira olarak duyuruldu. Elektrik üretimi amacıyla kullanılacak doğalgazın fiyatı da 1000 metreküp için 12 bin lira olarak belirlendi. Bu açıklamalar, Mart ayında doğalgaz fiyatlarında herhangi bir artış olmadığını göstermektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem