Dink ‘ihmali’nde yeni gelişme

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinden bir yıl önce Trabzon Emniyeti’nden İstanbul Emniyeti’ne gönderilen, suikaste yönelik bilgilerin yer aldığı yazı konusunda gerekli çalışmayı yapmadığı iddia edilen ancak İstanbul Valiliği’nin “İşleri yoğundu, evraka p

Dink ‘ihmali’nde yeni gelişme

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinden bir yıl önce Trabzon Emniyeti’nden İstanbul Emniyeti’ne gönderilen, suikaste yönelik bilgilerin yer aldığı yazı konusunda gerekli çalışmayı yapmadığı iddia edilen ancak İstanbul Valiliği’nin “İşleri yoğundu, evraka paraf attı” gerekçesiyle soruşturulmasına izin vermediği dönemin İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler hakkında sürpriz bir başvuru oldu.
 

Fatih Cumhuriyet Savcısı Halil Çalık, Güler’in soruşturulmasına gerek görmeyen valiliğin kararının iptali istemiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

İstanbul Valiliği’nin, aralarında İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın da olduğu 9 polis hakkında başlattığı ön inceleme raporunda, Trabzon Emniyet İstihbarat Şubesi’nden İstanbul İstihbarat Şubesi’ne 17 Şubat 2006’da gönderilen yazı ile ilgili iddialar incelenmişti.

Raporda, bu yazıyla ilgili araştırma yapılmadığı halde sonradan araştırma yapılmış gibi gerçeğe aykırı Personel Tahkikat Raporu düzenlendiği ve Dink için gereken koruma önlemlerinin alınmadığı, istihbarat çalışmalarının yapılmadığı belirtilmişti.
Bu raporun sahteliğinin, polislerin aynı gün Fatih’te sabah 9’dan gece 1’e kadar başka bir takip işinde görevli olduklarına dair raporun ortaya çıkmasıyla anlaşıldığı belirtilmişti.

Savcıdan itiraz


Sahte raporu hazırlayan üç polis memuru ile parafı olan komiser ve emniyet amiri hakkında soruşturma açılmasına izin verilmişti. Sahte raporda parafı bulunan İstihbarat Şube Müdürü Güler’in ise “iş yoğunluğu nedeniyle takibini yapmasının mümkün olmadığı” gerekçesiyle soruşturulmasına izin verilmemişti.

Valiliğin bu gerekçesini yerinde görmeyen Savcı Çalık 14 Nisan’da Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak Güler’in de soruşturulması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler