Deprem dışı bölgelerde okullar ne zaman açılacak?

Deprem dışı bölgelerde okulların ne zaman açılacağı merak konusu oldu. İşte okulların açılacağı tarih...

Deprem dışı bölgelerde okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre deprem bölgesi dışındaki okullarda eğitim 20 Şubat ve 1 Mart'ta başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, deprem nedeniyle eğitime verilen aranın tekrardan ne zaman başlayacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesi dışında kalan okullar 20 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde açılacak. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı : Deprem dışındaki bölgede eğitim 20 Mart'ta başlıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla eğitime ara verilmişti. Bakan Mahmut Özer'in son açıklamasıyla birlikte okulların yeniden açılacağı tarih netleşti. Bakan Özer, "10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi, 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlıyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı ayrıca deprem bölgesindeki okulların 1 Mart tarihine kadar kapalı olacağını ifade etti. Ancak bu tarihin duruma göre daha da ertelenebileceğini ve 1 Mart'ta açılmayabileceğini dile getirdi. "1 Mart tarihini öteleyebiliriz de 10 ildeki eğitim-öğretimi 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. 1 Mart'ta başlayacağımızı açıklamadık. 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık" dedi.

Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamasına ek olarak Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) henüz üniversitelere ilişkin yeni bir bilgilendirme gelmedi. Daha önceki açıklamada, üniversitelerin ikinci bir bildiriye kadar kapalı tutulmasına karar verilmişti. Ayrıca Türkiye genelindeki üniversitelerde uzaktan eğitime geçiş yapıldı.

"Yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları dikkate alınarak tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelenmiştir."

İlk olarak depremzedelerin geçici süreyle KYK yurtlarına yerleştirileceği söylendi. Ardından eğitim-öğretime önümüzdeki yaz aylarına kadar tıpkı pandemide olduğu gibi uzaktan devam edileceği açıklandı. Tabii bu kararın yalnızca üniversiteleri etkilediğini belirtelim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem