Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de dostluk mesajı! "Tıkanıklıkları aştık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD'de kritik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de dostluk mesajı! "Tıkanıklıkları aştık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta, ABD'de faaliyet gösteren düşünce kuruluşu temsilcileriyle Türkevi'nde bir araya geldi.

Rusya-Ukrayna savaşının adil barış çerçevesinde sonlanması için çaba sarf ettiklerini belirten Erdoğan, Türkiye'nin dostlarını artıracaklarını söyledi.

Avrupa Birliği'ne giriş için "Tıkanıklıkların çoğunu açtık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasların pozitif gündemle tekrarlanması temennisinde bulundu. ABD ile işbirliğini artırılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, temasların artığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bölgemizdeki her gelişme iyi terörist-kötü terörist ayrımının ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Teröristle müzakere olmaz, dostluk, ortaklık kurulmaz" ifadelerini kullandı.

"ABD İLE İŞBİRLİĞİNİN GELİMESİNDEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"
Türkiye-ABD ilişkilerine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD ile işbirliğimizin gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz. Biden'la görüşmelerde tıkanıklıkların önemli kısmını aştık, temaslarımızı arttırma kararı aldık. Her iki ülke için de tehdit kaynağı olan terör konusunda işbirliğimizi güçlendireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerinin canlandırılması için açılan fırsat penceresine işaret etti ve bu konuda AB'nin tavrının belirleyici olacağını belirtti.

Türkiye-ABD ilişkilerinin gelişmesinden duyulan memnuniyeti anlatan Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'la iki ülke arasındaki meselelerde zaman zaman baş gösteren tıkanıklıkların çoğunun açıldığını, temasların pozitif gündemle artırılması kararının alındığını açıkladı. Uluslararası sistemin kurallara dayalı ve adil bir biçimde reforma tabi tutulması gerektiğini belirtti.

MÜLTECİ SORUNU
PKK, FETÖ, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile ayrımsız mücadele ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine onurlu geri dönüşleri gibi konularda uluslararası dayanışmanın artırılması gerekliliğini söyleyen Erdoğan, uluslararası sistemin kurallara dayalı ve adil bir biçimde reforma tabi tutulması gereğinin altını özellikle çizdi.

Erdoğan, son zamanlarda Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres başta olmak üzere birçok ismin bu anlayışı ortaya koyan söylemlerini hatırlattı ve bunun "Dünya Beşten Büyüktür" tespitinin teyidi anlamına geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam düşmanlığı, ırkçılık ve kutsallara yönelik saldırıların arttığını da anlattı ve bunlara ifade özgürlüğü gerekçesiyle göz yumulmasının oluşturduğu büyük tehlikeyi de gözler önüne sererek, herkesi bu çirkin olaylara tepki göstermeye çağırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem