CHP'de şok! Yönettiği ilçede seçime giremeyebilir

Manisa'da Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yeniden aday gösterilen mevcut Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in başvurusunun geç teslim ettiğini açıkladı.

CHP'de şok! Yönettiği ilçede seçime giremeyebilir

Saruhanlı, Manisa'da Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yeniden aday gösterilen mevcut Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in adaylık başvurusunu geç teslim edilmesi nedeniyle reddetti.

31 Mart'ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için belirlenen adaylık listesi teslim süresi saat 17.00'da sona erdi. Ancak, CHP'nin Saruhanlı ilçesinden aday gösterdiği Bilgin'in başvurusu ve ilgili meclis üyeleri listesi, belirtilen sürenin hemen ardından, saat 17.08'de sisteme girildiği için kabul edilmedi. Parti yetkilileri, yaşanan gecikmenin elektrik kesintisinden kaynaklandığını belirterek YSK'ya itirazda bulundu.

2019 yerel seçimlerinde %55.97 oy oranıyla zafer elde eden Bilgin, bu seçimlerde de CHP tarafından tekrar aday gösterilmişti. Yaşanan bu kriz, CHP'nin Saruhanlı'daki seçim kampanyasında önemli bir engel olarak ortaya çıkarken, Bilgin ve parti yönetimi, elektrik dağıtım şirketinden alınan kesinti raporu ile itiraz sürecini başlattı.

Zeki Bilgin, yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada, listeyi zamanında teslim etmeye çalıştıklarını, ancak elektrik kesintisi nedeniyle sisteme geç girdiklerini ve şimdi YSK'nın kararını beklediklerini ifade etti. CHP'nin Saruhanlı'daki adaylığının akıbeti, YSK'nın değerlendirmesi sonrasında netleşecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler