Çatışmanın ortasında kalan hamile kadın yaralandı

Diyarbakır'da polis ile terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri arasında çıkan çatışmada, olay yerinden geçmekte olan hamile bir kadın yaralandı.Edinilen bilgilere göre, merkez Sur ilçesinde hendek kazıldığı ihbarı alan polis ekipleri, oper

Çatışmanın ortasında kalan hamile kadın yaralandı

Diyarbakır'da polis ile terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri arasında çıkan çatışmada, olay yerinden geçmekte olan hamile bir kadın yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, merkez Sur ilçesinde hendek kazıldığı ihbarı alan polis ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Sabah saatlerinde çok sayıda polis, zırhlı iş makinaları ve akrep tipi araçlarla, ilçenin Lalabey ve Alipaşa mahallelerine girdi. Havadan helikopterinde destek verdiği operasyonda, polis, sokakların giriş ve çıkışlarını kapatarak çok sayıda ev ve dernek binasına baskın yaptı. Baskınlarda, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ÇATIŞMADA HAMİLE KADIN YARALANDI

Polis, daha sonra ilçenin Hasırlı Mahallesi'ne de operasyon düzenledi. Burada, YDG-H'liler tarafından kazılan hendekleri kapatmaya çalışan polise, bir ara sokaktan ateş açıldı. Bunun üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın ortasında kalan ve hamile olduğu öğrenilen S.O. (46) adlı kadın, evine doğru koşuştururken yaralandı. Yaralanan kadın, kendini evin avlusuna attıktan sonra yere yığıldı. Durum, sağlık ekiplerine bildirildi ancak çatışma nedeniyle sokağa giremeyen ekipler, yaklaşık 2 saat sonra polis eşliğinde sokağa girerek kadını hastaneye kaldırdı. İlçede, gerginlik sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler