BDP diyeceğine PKK dedi!

Barış ve Demokrasi Partisi (Bdp) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yaptığı konuşmada 'Bdp' diyeceğine 'PKK' dedi.Bir konferans için geldiği Malatya'da partililerle birlikte basın açıklaması yapan Bdp Diyarbakır Milletvekili Altan Tan yaptığı konuşmada, "

BDP diyeceğine PKK dedi!

Barış ve Demokrasi Partisi (Bdp) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yaptığı konuşmada 'Bdp' diyeceğine 'PKK' dedi.

Bir konferans için geldiği Malatya'da partililerle birlikte basın açıklaması yapan Bdp Diyarbakır Milletvekili Altan Tan yaptığı konuşmada, "Yeni bir anayasa ile yola çıktı. Türkiye'yi tam demokratikleştireceğini vaad etti ve bu doğrultuda Kürt sorununu da çözeceğini, bu meselenin kendi meselesi olduğunu defalarca dile getirdi. Ama bugün maalesef geldiğimiz noktada artık, Kürt sorununu çözme yerine Kürt siyasetini topyekun imha etme, tasfiye etme ve Kürtlerin bir halk olarak taleplerini teslim alma

siyaseti uygulanmaya başlandı. Bugün 34 kişinin ölümü Şırnak, Uludere olayında Başbakan'ın yapacağı çok açık ve net bir hareket vardır, çıkıp halktan özür dilemek, doğru-düzgün bir araştırma ve inceleme komisyonu kurmak, özelliklede TBMM ve her partiden, ortaya çıkan neticelere göre sorumluları cezalandırmak. Bunun yerine sanki bu bombalamayı Bdp yaptı. Bdp'ye saldırma siyasetini güttü. İki Bülent Arınç çıktı. Meclis'te, dedi ki, 'Biz Kürtlerin eğitim hakkı dahil her türlü haklarını vereceğiz. Bunu da bir lütuf olarak değil, babamızın hayrı için değil, hakları olduğu için vereceğiz' dedi" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Kürtçe eğitime karşı olduğunu söyleyen Genelkurmay Başkanı'nı çağırıp, hesap sorması gerektiğini ileri süren Bdp'li Tan, konuşması sırasında 'Bdp' diyeceğine 'PKK' dedi. Tan konuşmasında, "Hesap soracağına, döndü, PKK'ya yani Bdp'ye 'şeytanlar, iblisler, ipi bilmem nereye bağlılar' diye ağza alınamayacak, hakaretler savurmaya başladı" ifadelerini kaydetti. Tan, Başbakan Erdoğan'a yeni anayasayı yapma ve demokratikleşme çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler