Başbakan'ın referandum tahmini

Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığında gerçekleştirilen ve Beyaz TV'de yayınlanan “Başbakan Özel” programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.Referanduma “evet” mitinglerinde sıcak havaya rağmen halkın kendilerini yalnız bırakmadığını ifade eden

Başbakan'ın referandum tahmini

Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığında gerçekleştirilen ve Beyaz TV'de yayınlanan “Başbakan Özel” programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Referanduma “evet” mitinglerinde sıcak havaya rağmen halkın kendilerini yalnız bırakmadığını ifade eden Erdoğan, bunun, bir inancın gereği olduğunu, Diyarbakır'da adeta zirve yaşandığını, İstanbul'da yaklaşık 450 bin kişinin yağmura rağmen konuşması bitene kadar meydandan ayrılmadığını anlattı.

Vatandaşın demokrasi ve özgürlükler noktasında susamışlığı olduğunu dile getiren Erdoğan, halkın milli iradeye ipotek koymak isteyenlere karşı ayağa kalktığını, yollara düştüğünü gördüğünü söyledi.

Referandum Tahmini

Anket sonuçlarına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, şu andaki anketlerin güvenilir olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Anketin en güvenilir olanını pazar günü yaşayacağız. Şu andaki anketlerin bazıları 'ne kadar köfte o kadar ekmek' mantığıyla yapılıyor. Meydanlar bize her şeyi söylüyor. Bizim de yaptırdığımız anketler var, onlar daha farklı. Bu anketler aynen siparişle devam eden anketlerdir, biz huzurlu ve rahatız. Aradaki fark anlattıkları gibi değil, arada şu anda 8-10 puan bandında bir fark görüyoruz. Yani 45-55, 46-54 gibi... Bunlar bir değil, bir kaç araştırma firmasının. Bunun en doğrusu pazar günü ortaya çıkacak. Fazla heyecanlanmaya gerek yok. Pazar günü yalancılar da yalan rakamlar da ortada kalmış olacak.”

"Bizimle kavgaya geliyorlar"

Muhalefet partilerinin meydanlarda söylediklerini anlamakta zorlandığını ifade eden Erdoğan, “Bulunduğum makamın da bir haysiyeti, onuru var. Bu ülkenin bir numarası da ben değilim, cumhurbaşkanıdır ve cumhurbaşkanı hepimizin cumhurbaşkanıdır. Ama bunlar ona da saygı göstermemişlerdir. Cumhurbaşkanı davet etmiş, görüşmüşlerdir ama bu görüşmelerden de bir şey çıkmamıştır. Neden? Çünkü ön yargı ile gidiyorlar ve bunlar herhangi bir şeyde görüşmeye değil, adeta bizimle kavgaya geliyorlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler