Bakan Özhaseki açıkladı! Yerinde Dönüşüm projesine başvuru sayısı belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'taki deprem felaketinde etkilenen vatandaşlar için düzenlenen Yerinde Dönüşüm projesine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Bakan Özhaseki açıkladı! Yerinde Dönüşüm projesine başvuru sayısı belli oldu

Yerinde Dönüşüm projesi için depremzedelere 500 bin lira hibe ve 500 bin lira faizsiz kredi desteğinde bulunacaklarını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, projeye birkaç saat içinde 2 binin üzerinde müracaat yapıldığını söyledi.

Projeyle bölgede ekonominin canlanacağını da vurgulayan Özhaseki, "Bakanlığımızın denetiminde vatandaşlarımıza kendi evini yerinde dönüştürebilsin diye 500 bin lira hibe ve 500 bin lira faizsiz kredi desteği sağlıyoruz" dedi.

2 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU
TRT Haber'e konuşan Özhaseki,'Yerinde Dönüşüm Projesi'ne birkaç saat içinde 2 binin üzerinde müracaat yapıldığını söyledi.

"6 TİP PROJE VERECEĞİZ"
Projeleri TOKİ güvencesi ve desteğiyle yapacaklarını vurgulayan Özhaseki, "Bize daha çok köy evimizi kendimiz yaparız talebi geldi. Bize tip projesi verin dediler. Biz de bir karar aldık; 6 tip köy evi projesini isteyen vatandaşa vereceğiz, onlar da uygulayabilecek" diye konuştu.

"KREDİLER 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ"
Deprem bölgelerinde mikro bölgeleme dedikleri zemin etütlerinin ortaya çıktığına dikkat çeken Özhaseki şöyle konuştu:

"Yapı yasağı olan yerler belli oldu. 17 Temmuz itibarıyla açacağımızı ve her yerde açacağımızı ilan ettik, yüzlerce müracaat var. Vatandaş kendi evimi yaparım diyor. 100 metrekare için 1 milyon lira, yarısı hibe yarısı kredi. 150 metrekareden büyükse 1 milyon 350 bin liraya kadar 500 bin lirası hibe gerisini kredi olarak veriyor. Krediler 2 yıl geri ödemesiz geri kalanı da sıfır faiz. Aylık 3 bin liraya geliyor, vatandaş için çerez parası gibi kalacak. Şehirlerimiz eski neşesine kavuşsun istiyoruz. Dükkanlar için 250 bin liraya kadar hibeler olacak."

İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM
'Yarısı Bizden Kampanyası'na da 1 milyon 207 bin müracaatın olduğunu açıklayan Özhaseki, "Bu 200 bin binaya tekabül ediyor. Fakat bina içerisinde yaşayanlar arasında anlaşmazlık olabiliyor. Biz bu kampanyaya en çok risk taşıyan binalardan başlayacağız. İstanbul için özel bir birim kuracağız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler