Bakan Işıkhan açıkladı! Çalışma saatleri düşüyor mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son dönemde gündemde yer alan mesai saatlerinin 40 saate indirilmesiyle ilgili tartışmalara dair açıklamada bulundu.

Bakan Işıkhan açıkladı! Çalışma saatleri düşüyor mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son dönemde gündemde yer alan mesai saatlerinin 40 saate indirilmesiyle ilgili tartışmalara dair uyarılarda bulundu. Bakan Işıkhan, resmi bir duyuru yapılmadan kamuoyuna yansıyan bilgilerin dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı.

ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞÜYOR MU?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Manisa'daki "Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı'nın Kadınları, Yüzyılın Kadın İstihdamı" temalı İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi Bölge Toplantısı'na katılım sağladı. Burada, mesai saatlerinin 45'ten 40 saate indirilmesine yönelik tartışmalar hakkında şu ifadelere yer verdi;

"Son zamanlarda çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Tabii ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip ve her zaman üzerine konuşulacak, 'Daha iyi nasıl yaparız?' diye tartışılacak bir alandır.

Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz. Bu yüzden doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim. Yapılacak çalışmaların iş hayatının tüm paydaşlarının ortak görüşleriyle belirleneceğini sözlerime eklemek isterim."

Çalışma Saatleri

Türkiye'deki mevcut uygulamaya göre çalışanlar haftalık 45 saat çalışıyor. Bu sürenin üzerindeki çalışmalar, işçilere mesai ücreti olarak ödeniyor. Ancak, çalışma saatlerinin haftada 45'ten 40 saate düşürülmesi ve haftalık izinlerin 2 güne çıkarılması konusu gündemde yer alıyor.

Kaynak:Haberler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler