Ali Sürmen ile meslektaşı tartıştı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma suçlarından yargılanan aralarında Trabzon İl Jandarma eski Alay Komutanı Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 8 jandarma görevlisinin yargılanmasına bugün

Ali Sürmen ile meslektaşı tartıştı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma suçlarından yargılanan aralarında Trabzon İl Jandarma eski Alay Komutanı Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 8 jandarma görevlisinin yargılanmasına bugün devam edilirken, duruşma sonrası avukatlar arasında tartışma çıktı.

Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugün yapılan duruşmasına tutuksuz sanıklar astsubay Okan Şimşek, uzman çavuşlar Veysel Şahin, Hüseyin Yılmaz ve Hacı Ömer Ünalır, dönemin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz, İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Yüzbaşı Metin Yıldız, astsubaylar Gazi Günay ve Önder Araz duruşmaya katılmadı.
Jandarma istihbarat elemanlarına ilişkin yapılacak yargılamada kişilerin isimlerinin açıklanmasının kamu güvenliğini zedeleyecek nitelikte olması nedeniyle bu kişilerin ileride hayati tehlike geçirmemeleri için yargılamanın bu kişilerle ilgili kısmının CMK'nın 182. maddeleri gereğince gizli yapılmasına duruşmanın açıklığının kaldırılmasına, buna ilişkin tutanaklar hakkında CMK 187. maddesi gereğince yayın yasağı konulmasına karar verilirken, basın mensupları dışarı çıkartıldı.

Mahkeme bittikten sonra müdahil avukatlardan Bahri Bayram Belen'in basın mensuplarına bilgi verdiğini gören sanık albay Ali Öz'ün avukatı Ali Sürmen "Sayın avukatım, bilgi vermeyin, yayın yasağı var" diyerek kızgın bir şekilde söylenerek baro odasına hareket etti. Bunun üzerine avukat Bahri Bayram Belen ise Sürmen "Benle mahalle ağzı ile konuşma, konuşacaksan gel yüzüme konuş" deyince Ali Sürmen "Şov yapma" diyerek tartışmaya başladı. Sanık avukatları ile müdahil arasında çıkan gerginliğe diğer müdahil avukatları Hakan Bakırcıoğlu, İnci İşbulur ve İsmail Cem Halavut'ta katılırken, adliye görevlileri araya girerek tartışmanın büyümesini önledi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler