4,5G ile Hayatımızda Neler Değişecek

Türkiye bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Kamuoyunda 4,5G olarak bilinen IMT-Advanced Yetkilendirmesi İhalesi Ankara'da yapılıyor.

4,5G ile Hayatımızda Neler Değişecek

Türkiye bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Kamuoyunda 4,5G olarak bilinen IMT-Advanced Yetkilendirmesi İhalesi Ankara'da yapılıyor. Peki bu 4,5G hayatımıza neler getirecek?

HAYATIMIZ DAHA DA HIZLANACAK
İlk olarak şunu söylemekte fayda var. 4,5G internetteki işlem hızımızı çok daha yükseğe çıkarıyor. İhaleyle birlikte Türkiye'deki mobil iletişim bant genişliği 5 katına çıkıyor. Mobil şebeke işletmecilerine tahsisli mevcut frekans miktarı 183 MHz iken ihale kapsamında tahsis edilecek yeni frekanslarla toplam 573 MHz'a çıkacak.

İhaleyle tahsis edileceklerle toplam frekans miktarı mevcut frekansların 3, mobil geniş bantta data hizmeti sunulacak frekans miktarının ise 5 katına ulaşacak. 3G hizmetlerinden sonra geliştirilen ve kamuoyunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrası 4G yerine 4.5G olarak tabir edilen IMT Advanced teknolojileriyle hizmet sunulacağından teknoloji üstünlüğü sayesinde mobil internet bağlantısı 10 katına kadar hızlanacak.

8GB BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ FİLM 6,5 DAKİKADA İNECEK
Şu anda Türkiye'de kullanılan 3G teknolojisi ile 1 saatten fazla süren 8 GB büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü filmi indirme süresi 4G ile 6.5 dakikaya kadar düşecek. Buna ek olarak söz konusu frekans ihalesi ile 5G'nin standartlarının belirlenmesinden ve kullanılmaya başlanmasında sonra ihale yapılmadan bu teknolojinin kullanılmasına da başlanabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler