4,5 G’ye geçiş ücretsiz olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nca 26 Ağustos'ta gerçekleştirilen 4,5G ihalesinin Bakanlığın belirlediği politika ve strateji doğrultusunda yapıldığını ifade ederek, ihale kapsamında topla

4,5 G’ye geçiş ücretsiz olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nca 26 Ağustos'ta gerçekleştirilen 4,5G ihalesinin Bakanlığın belirlediği politika ve strateji doğrultusunda yapıldığını ifade ederek, ihale kapsamında toplamda 365.4 MHz frekans satışının gerçekleştirildiğini anımsattı.

Mobil hizmetlerin sunumu amacıyla daha önce 183,8 MHz olarak tahsis edilmiş olan frekanslara iki kattan fazla frekans ilave edilerek mobil geniş bant hizmetlerinin daha hızlı ve daha kaliteli bir şekilde sunulmasının önünün açıldığını anlatan Bilgin, yeni teknolojiyle mobil internet hızının en az 10 kat artmasının beklendiğini bildirdi.

Bilgin, kamuoyunda 3G’den 4,5G’ye geçerken abonelerden ücret alınacağına ilişkin haberlerin yer aldığına dikkati çekerek, 1 Nisan 2016'dan itibaren 4,5G uyumlu mobil telefonu ve sim kartı bulunan abonelerin 4,5G hizmetini kullanmaya başlayacaklarını söyledi.

2G’den 3G’ye geçilirken Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun aldığı kararla mevcut abonelerin SMS ile onay vermek suretiyle ek ücret ödemeden 3G abonesi olduklarını ve yeni bir abonelik sözleşmesi imzalamak zorunda kalmadıklarını ifade eden Bilgin, BTK’nın 3G’den 4,5G’ye geçilirken de benzer bir karar alarak tüketicilerin mağdur edilmeyeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler