31 Mart Seçimleri Öncesi Oltalama Uyarısı: Resmi Kanallar Kullanılmalı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, 31 Mart seçimleri öncesi vatandaşları "oltalama" saldırılarına karşı uyardı. Sahte e-Devlet mesajlarına itibar edilmemesi, resmi kanalların kullanılması gerektiği belirtildi.

31 Mart Seçimleri Öncesi Oltalama Uyarısı: Resmi Kanallar Kullanılmalı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde vatandaşları, internet üzerinden gerçekleştirilebilecek "oltalama" saldırılarına karşı uyarıda bulundu.

Ofis, seçimlerle bağlantılı olarak sosyal medya ve e-posta yoluyla e-Devlet Kapısı görünümü kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine dikkat çekti. Vatandaşların, seçmen kaydı doğrulama, sorgulama veya sandık bilgileri gibi konularda kendilerine ulaşan ve e-Devlet arayüzünü taklit eden sahte iletişimlere itibar etmemesi, kişisel bilgilerini paylaşmaması ve gönderilen linklere tıklamaması gerektiği vurgulandı.

Resmi işlemler için sadece e-Devlet Kapısı, ilgili mobil uygulamalar ve Yüksek Seçim Kurulu resmi kanallarının kullanılması gerektiği hatırlatıldı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler