31 Mart seçim günü AVM'ler açık mı?

Seçim günü AVM'lerin açık olup olmadığı araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

31 Mart seçim günü AVM'ler açık mı?

Bugün gerçekleşen yerel seçimlerle birlikte, kafelerin ve alışveriş merkezlerinin açık mı yoksa kapalı mı olacağı büyük bir merak konusu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim günü yasaklarına göre, hangi mekanların açık olacağı netleşti. İşte detaylar...

KAFELER VE AVM'LER SEÇİM GÜNÜ KAPALI MI?

Yerel seçim gününde, kafelerin ve alışveriş merkezlerinin açık mı kapalı mı olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. YSK'nın yayımladığı seçim günü yasaklarına göre, düğün, nişan gibi eğlenceli etkinlikler 18.00'den sonra düzenlenebilecek.

Tüm umumi eğlence mekanları, oy verme süreci boyunca kapalı olacak.

Bu doğrultuda, bugün tüm kafeler ve alışveriş merkezleri kapalı olacak, sadece lokantalarda yemek servisi yapılacak.

SEÇİM GÜNÜ UYGULANACAK YASAKLAR

Seçim yasakları, sabah saat 06.00 itibarıyla başladı ve gece yarısı 00.00'a kadar devam edecek.

YSK kararı gereği, yerel seçim günü saat 06.00'dan 00.00'a kadar alkollü içki satışı yapılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve tüketilmesi yasaklanacak.

Eğlence mekanları oy verme süresince kapalı olacak, eğlence mekanı niteliğindeki lokantalarda sadece yemek servisi yapılacak.

Emniyet ve asayişi koruma görevlileri dışında, kimse silah taşıyamayacak.

Oy verme gününde, belirlenen kurallara ve seçim yasaklarına uyulması koşuluyla saat 18.00'den sonra düğün yapılabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler