2023-2024 Balıkçılık Av Sezonu Sona Eriyor: Bakan Yumaklı'dan Verimli Sezon ve Sıkı Denetim Vurgusu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023-2024 balıkçılık av sezonunun yarın sona ereceğini ve sezonun verimli geçtiğini belirtti. Denetimlerle yasa dışı avcılığa karşı önlemler alındı.

2023-2024 Balıkçılık Av Sezonu Sona Eriyor: Bakan Yumaklı'dan Verimli Sezon ve Sıkı Denetim Vurgusu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023-2024 balıkçılık av sezonunun yarın sona ereceğini duyurdu.

Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada, bu sezonun özellikle hamsi başta olmak üzere birçok balık türü için verimli geçtiğini ve bu ürünlerin hem iç pazarda tüketildiğini hem de yoğun olarak ihraç edildiğini belirtti.

İhracatın ülke ekonomisine önemli döviz girdisi sağladığını vurgulayan Yumaklı, av sezonunun sona ermesiyle başlayacak olan yasak döneminde, endüstriyel avcılık yapan büyük ölçekli balıkçı gemilerinin faaliyetlerine ara verileceğini, ancak kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların bu yasaktan muaf tutularak avcılığa devam edebileceğini ifade etti.

Bakan Yumaklı ayrıca, denetimlerin sıkı bir şekilde yürütüldüğünü ve geçen yıl gerçekleştirilen 171 bin 219 denetim sırasında yasa dışı avcılıkla elde edilen 593 ton su ürününe el konulduğunu, ayrıca kurallara aykırı davranan 6 bin 527 kişi ve iş yerine toplam 74 milyon 12 bin 121 lira tutarında idari para cezası uygulandığını belirtti. Kurallara uymayan 78 gemiye el konularak mülkiyetlerinin devlet tarafından alındığını ekledi.

Bakan, önümüzdeki dönem için TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, iklim değişikliği ve sektörel gelişmeler ışığında bilim insanlarından oluşan 'Bilimsel ve Teknik Tavsiye Kurulu'nun hazırlayacağı raporları dikkate alarak yeni kuralların belirleneceğini söyledi. Bu yeni kuralların, ülkenin sucul kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını sağlamak amacıyla bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal etkenler göz önünde bulundurularak uygulanacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem