10 Kasım'da PTT ,kargolar,belediyeler ve okullar açık mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıl dönümü geride bıraktık ve önümüzde 10 Kasım var.

10 Kasım'da PTT ,kargolar,belediyeler ve okullar açık mı?

Cumhuriyet Bayramı Cumartesi gününe denk geliyordu ve resmi tatil kabul ediliyordu. Hal böyle olunca gözler şimdi de 10 Kasım Perşembe gününe çevrildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. Yıl dönümü olan bu anlamlı günde hangi kurumların açık ya da kapalı olduğu araştırma konusu oldu. 10 Kasım tarihinin resmi tatil olmadığı bilinmiyor. Peki, 10 Kasım 2022 bankalar, PTT, kargolar, belediyeler, okullar açık mı? Geçtiğimiz yıl 10 Kasım gününde resmi kurumlar açıktı. Peki, bu sene de öyle mi olacak? İşte, merak edilen tüm detaylar…

Cumhuriyet’in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden bu zamana kadar 84 yıl geçti. Her yıl 10 Kasım’da bu hüzünlü günde Atatürk anılıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil olduğundan resmi kurumlar kapalıydı. 10 Kasım günü resmi tatil kabul edilmiyor. Peki, 10 Kasım 2022 bankalar, PTT, kargolar, belediyeler, okullar açık mı? Bu sene 10 Kasım Perşembe gününe denk geliyor. Hafta içine denk gelmesinden dolayı, o gün resmi kurumlarda işi olanlar vatandaş detaylı araştırma yapmaya başladı. İşte detaylı bilgi…

10 KASIM 2022 BANKALAR, PTT, KARGOLAR, BELEDİYELER, OKULLAR AÇIK MI?
10 Kasım her yıl Atatürk’ü Anma Günü olarak kutlanıyor. 10 Kasım, resmi tatil sayılmıyor. Geçtiğimiz 2021 yılında 10 Kasım bu sene olduğu gibi yine Perşembe gününe denk gelmişti ve resmi kurum bve kuruluşlar açıktı. Bu özel gün resmi tatil olmamasından dolayı yine 10 Kasım 2022 Perşembe günü de bankalar, PTT, kargolar, belediyeler, okullar, üniversiteler vs. açık olacak.

RESMİ TATİLLER 2023
1 Ocak-Yılbaşı
23 Nisan-Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1 Mayıs-Emek ve Dayanışma Günü
19 Mayıs-Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
15 Temmuz-Demokrasi Bayramı
30 Ağustos-Zafer Bayramı
29 Ekim-Cumhuriyet Bayramı
Bu yılda her yıl olduğu gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarının yer aldığı Anıtkabir’de ve vefat ettiği Dolmabahçe Sarayı’nda anma töreni düzenlenecek. 10-16 Kasım haftası ise ‘Atatürk Haftası’dır.

10 KASIM ANITKABİR ZİYARET SAATLERİ 2022
01 Kasım - 31 Ocak tarihleri arasında Anıtkabir açılış saati 09:00, kapanış saati 16:00 oalrak belirlendi. 10 Kasım'da yapılacak Atatürk'ü Anma törenini ziyaretçilerin de izleyebileceği tahmin ediliyor.

10 KASIM'DA ATATÜRK NEDEN VAFAT ETTİ, HASTALIĞI NEYDİ?
Mustafa Kemal Atatürk'ün sağlık durumu 1937 yılından sonra kötüleşmeye başladı ve 1938 yılında kendisine siroz teşhisi konuldu. Yurt içinden ve yurt dışından doktorlar getirilse de tedavi fayda etmedi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 sabahı saat 09.05'te İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda vefat etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler