Yunanistan'da Kızıelma tedirginliği

Yunanistan'da yayın yapan 'Pentapostagma' gazetesi, Bayraktar Kızılelma'nın ilk uçuşunu gerçekleştirmesi ve ilk T-70 helikopterlerinin jandarmaya teslim edilmesini yazdı.

Yunanistan'da Kızıelma tedirginliği

Yunan gazetesi 'Pentapostagma', Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki ataklarını kaleme alan bir yazı yayımladı.

Yayımlanan yazıda, Kızılelma'nın Yunan radarlarında fark edilmesinin zor olacağını ve TB-3'lerin TCG Anadolu'nun güvertesine konuşlandırılmasını Türk ordusunun güçlenmesi ve Ege'de Türk tehdidinin yükselmesi olarak yorumladı.

Yayımlanan yazıda, "Yunan radarlarında az yer kaplayacak olan KIZILELMA'nın TED'e dahil edilmesi ve Bayraktar TB-3'lerle birlikte bir taşıyabilecek TCG Anadolu'nun güvertesine konuşlandırılması, Türk Deniz Piyadeleri Taburu, Ege'de Türk tehdidini dikey olarak yükseltiyor." ifadelerine yer verildi.

Bayraktar KIZILELMA, tasarımı gereği sahip olacağı düşük radar ayak izi sayesinde en zorlu görevleri başarıyla yerine getirebilmektedir.

KIZILELMA'YI ELE ALDILAR
Pentapostagma, Bayraktar KIZILELMA hakkında detaylı bilgilere yer verdi. Yazıda, "Tamamen yerli olarak geliştirilmiş mühimmatın kullanılacağı insansız savaş uçağı, 1500 kg olarak planlanan faydalı yük kapasitesi ile büyük bir kuvvet çarpanı olacak. İnsansız savaş uçağı da entegre edilecek AESA radarı ile yüksek durumsal farkındalığa sahip olacak." ifadeleri yer aldı.

"TÜRKİYE, YARIN YOKMUŞ GİBİ ZAMANIN PEŞİNDEN KOŞUYOR"
Gazetede Türkiye'nin savunma sanayii atılımlarına ilişkin, "Yukarıdan bir kez daha anlıyoruz ki, Türkiye silahlanma programlarıyla sanki yarın yokmuş gibi zamanın peşinden koşuyor. Mümkünse 2023 yılına kadar Türkiye'den gelen tüm kritik silahlanma programlarının tamamlanması gerektiği düşünülebilir. Hissediyoruz ki bu sadece seçimlerle veya Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarıyla ilgili değil, esas olarak Lozan Antlaşması'nın gözden geçirilmesi olasılığıyla ilgili. Yunanistan, bizi Türkiye ile askeri bir çatışmaya götürecek." denildi.

Yunanistan hükümetine çağrıda bulunulan yazıda, "Yunanistan'ın DERHAL SİHA'ları, USV'leri ve kamikaze insansız hava araçlarını çok sayıda edinmesini onuncu kez öneriyoruz." ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem