Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımı yapacağını duyurdu!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı açıklamayla birlikte SGK'ya 935 personel alımının gerçekleşeceği duyuruldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımı yapacağını duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla duyurulan iş ilanında branş dağılımı ve başvuru şartları belli oldu. SGK memur alımı 2022 başvuru şartları ve tüm detaylar için haberi okumaya devam edebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na istihdam edilen bilnerce memur alımı sonrasında SGK'ya da 935 yeni personel alımının yapılacağı duyuruldu. SGK memur alımı için tüm başvuru şartları da açıklandı. Kadro branş dağılımı ve sayıları belli oldu. Buna göre SGK 935 işçi alımı için uygulamanız gereken adımlar ve şartlar şu şekilde.

SGK 935 PERSONEL ALIMI ŞARTLARI
Sosyal Güvenlik Kurumu 935 memur alımı ile sektöre yeni bir soluk getiriyor. Bakanlıkların ardından SGK da 935 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Yayımlanan ilanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla olduğu öğrenildi. Buna göre SGK memur alımı için başvuru detayları ve kadro dağıılımları en ince ayrıntısına kadar belli oldu. Buna göre aranan şartlar şöyle:

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle, askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.

SGK MEMUR ALIMI KADRO DAĞILIMI
Uzman kadrosuna 30, Şef kadrosuna 88, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadorsuna 668, Memur kadrosuna 55 , Mühendis kadrosuna 43, Tekniker kadrosuna 14 ve teknisyen kadrosuna 37 personel alımı yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem