DSÖ'de Türkiye'ye övgü: Sigarayla mücadelede en iyi ülkelerden biri

Dünya Sağlık Örgütü'nün son raporuna göre, Türkiye, Brezilya, Hollanda ve Morityus, sigarayla mücadelede elde ettikleri başarılarla öne çıkan ülkeler arasında bulunuyor.

DSÖ'de Türkiye'ye övgü: Sigarayla mücadelede en iyi ülkelerden biri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından hazırlanan Dünya Sigara Salgını Raporu'na göre, sigarayla mücadelede en başarılı ülkelerin başında Türkiye geliyor.

DSÖ, Türkiye’nin de içinde bulunduğu dört ülke (Brezilya, Hollanda ve Morityus), söz konusu altı önlemi en iyi uygulayan ülkeler olarak öne çıktı.

WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, rapor sonunda ortaya çıkan sonuçların, alınan önlemlerle daha fazla insanın yavaş ama emin adımlarla tütünün zararlarından korunduğunu gösterdiğini bildirdi.

Bu yıl Hollanda ile birlikte MPOWER stratejisinin tamamını ilk kez uygulayan iki ülkeden biri olan Morityus’un başbakanı Pravind Kumar Jugnauth, "Sağlam bir siyasi iradeyle Morityus'ta tütün kontrol politikalarında büyük ilerleme kaydettik. Ülkemiz MPOWER stratejisini benimsemiş ve kararlı bir şekilde dumansız bir ülke olma yolunda ilerliyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Foto Galeriler