Eskiler TSyi üzdü

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile deplasmanda 3-3 berabere kalan Trabzonspor, daha önce bünyesinde futbol oynamış ve teknik direktörlük yapmış isimlerin çalıştırdığı takımlar karşısında galibiyet elde edemedi.Sezona teknik direktör Vahid Halilhodzic yö

Eskiler TSyi üzdü

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile deplasmanda 3-3 berabere kalan Trabzonspor, daha önce bünyesinde futbol oynamış ve teknik direktörlük yapmış isimlerin çalıştırdığı takımlar karşısında galibiyet elde edemedi.

Sezona teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde başlayan bordo-mavili takım, bu sezon ilk olarak kulüpte futbolculuk ve teknik direktörlük  yaşantısında önemli başarılara imza atan Şenol Güneş'in çalıştırdığı Bursaspor ile karşılaştı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 20 bini aşkın taraftarı önünde sezon açılışında yeşil-beyazlı takım ile hazırlık maçı oynayan Karadeniz ekibi, karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

Bordo-mavililer, bu takımlar içerisinde ilk resmi maçında, ligin 4'üncü haftasında bordo-mavili takım formasıyla 1995-96 sezonunda gol krallığı yaşayan Şota Arveladze'nin takımı Kasımpaşa ile karşılaştı. Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor, ligin 5'inci haftasında, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından önceki yıllarda görevine son verilen Tolunay Kafkas'ın çalıştırdığı Kardemir Karabükspor'un karşısına çıktı. Karadeniz ekibi, deplasmanda oynanılan karşılaşmadan 3-0 gibi farklı bir mağlubiyetle ayrılarak bu sezonki en farklı yenilgisini aldı.

Bordo-mavililer, ligin 8'inci haftasında da geçen sezon görevden ayrılan Mustafa Akçay'ın takımı Akhisar Belediyespor ile deplasmanda karşılaştı. Karadeniz ekibi, bu karşılaşmadan da 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Akhisar Belediyespor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda da aynı gruba düşen Karadeniz ekibi, bu kez yeni teknik direktörü Ersun Yanal yönetiminde çıktığı bu karşılaşmada 0-0 berabere kaldı. Karadeniz ekibi, bu karşılaşmanın ardından lider Akhisar Belediyespor'un olduğu grupta 3'üncü sırada yer aldı.

Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 14. hafta karşılaşmasında Bursaspor ile deplasmanda 3-3 berabere kalarak zirve yarışında da yara aldı.

Bordo-mavililer, böylece söz konusu takımlar karşısında oynadığı 6 maçta 5 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi.

LİGDE 9 PUAN KAYBETTİ

Puan cetvelinde 32 puanla lider durumda bulunan Beşiktaş'ın 10 puan gerisinde 5. sırada yer alan Trabzonspor, "eski Trabzonsporlular"ın takımları karşısında 9 puan kaybetti.

Ligde Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor ve Bursaspor ile berabere kalan, Kardemir Karabükspor'a mağlup olan Karadeniz ekibi, 12 puanın dağıtıldığı bu 4 maçta 3 puan kazanarak 9 puan yitirdi.

Karadeniz ekibi, böylece zirve yarışında da önemli puan kayıpları yaşayarak geriye düştü.

HEPSİNİN ÖNÜNDE

Trabzonspor, söz konusu takımlar karşısında kazanamasa da puan cetvelinde bu takımların önünde yer almayı başardı.

Bursaspor, ligde 20 puanla 7'nci, Akhisar Belediyespor 17 puanla 10'uncu, Kardemir Karabükspor da 15 puanla 12'nci sırada bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler