Türkiye'nin Sanayi Üretimi Şubat Ayında Yükseldi

Türkiye'nin sanayi üretimi Şubat'ta aylık %3,2 ve yıllık %11,5 arttı. Madencilik %12,8, imalat %11,9, enerji sektörü %7,7 yükseldi. Bu artış, 2 yılın en yüksek seviyesine işaret ediyor.

Türkiye'nin Sanayi Üretimi Şubat Ayında Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan son verilere göre, Türkiye'nin sanayi üretimi Şubat ayında önemli bir artış kaydetti. Şubat ayı sanayi üretim endeksi, aylık bazda yüzde 3,2 ve yıllık bazda yüzde 11,5 oranında artış göstererek son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilere göre, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,8 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 11,9 yükseldi. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü ise yüzde 7,7'lik bir artış gösterdi.

Ayrıca, arındırılmamış sanayi üretim endeksinde de yıllık bazda yüzde 15,3 gibi dikkate değer bir artış olduğu kaydedildi. Şubat ayında aylık bazda incelendiğinde, sanayinin alt sektörlerinden madencilik ve taş ocakçılığı sektörü yüzde 3,2 azalma gösterirken, imalat sanayi sektörü yüzde 3,8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü yüzde 0,3 artış ile dikkat çekti.

Bu veriler, Türkiye ekonomisinde sanayi sektörünün canlılığını ve büyüme potansiyelini göstererek, ekonominin genel performansına dair pozitif sinyaller veriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi