Türkiye'de Ramazan Ayında Yoğun Gıda Denetimi: 45 Milyon Lira Ceza Kesildi

Türkiye'de Ramazan ayında 103,679 gıda denetimi yapıldı, 1022 uygunsuzluk bulunarak 45 milyon lira ceza kesildi. Bakan İbrahim Yumaklı, güvenilir gıda sağlama ve haksız rekabetle mücadele etmek için sıkı denetimlerin sürdüğünü açıkladı.

Türkiye'de Ramazan Ayında Yoğun Gıda Denetimi: 45 Milyon Lira Ceza Kesildi

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan ayında gerçekleştirilen gıda denetimlerine dair açıklamalarda bulundu. Yumaklı'nın verdiği bilgiye göre, bu dönemde 103 bin 679 gıda denetimi yapılarak, 1022 uygunsuzluk tespit edildi ve bu kapsamda yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Bakanlık, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlamak adına titiz bir çalışma yürüttüğünü ve piyasada haksız rekabetin önlenmesine yönelik faaliyetlerde bulunduğunu belirtti. Yumaklı, 2023 yılı boyunca gerçekleştirilen 1 milyon 300 bin gıda kontrolünde, 18 bin 948 işletmeye ceza uygulandığını ifade etti.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte artan tüketim ve değişen alışkanlıklar göz önünde bulundurularak, özellikle unlu mamuller, şeker ve şekerli ürünler, et ve süt ürünleri gibi gıdaların üretim ve satışını yapan işletmeler üzerinde denetimler yoğunlaştırıldı. İftarlık ürünler ve ramazan paketlerinin de denetimden geçtiğini belirten Yumaklı, denetimlerde etiket ve son tüketim tarihlerine özel önem verildiğini söyledi.

Bakanlık ayrıca, ramazan bayramı yaklaşırken denetimlerin artırıldığını, özellikle şeker ve şekerli mamuller ile tatlı üretimi yapan yerlere yönelik kontrollerin sıkılaştırıldığını vurguladı.

Vatandaşların gıda ile ilgili şikayet ve ihbarlarını Alo 174 Gıda Hattı veya WhatsApp üzerinden iletebilecekleri belirtildi. Yumaklı, tüketicilerin denetim sürecine katılımının önemine dikkat çekerek, gıda güvenliği konusunda taviz verilmeyeceğini ve sağlıkla oynayanlara göz açtırılmayacağını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi