Türk Savunma Sanayisinin Avrupa hedefi

Türk savunma sanayisi şirketi CANiK, Avrupa pazarında genişlemeyi hedefleyerek Fransa'da CANiK Europe şirketini kurdu. Bu adım, Avrupa'daki satış ve pazarlama faaliyetlerini güçlendirecek.

Türk Savunma Sanayisinin Avrupa hedefi

Türk savunma sanayisi şirketleri, global arenada etkilerini artırma ve çeşitli pazarlarda yer edinme stratejileri kapsamında, Avrupa pazarına yönelik yeni ve önemli bir adım attı. Bu strateji doğrultusunda, ateşli silah üretimi konusunda dünya çapında tanınan Türk şirketi CANiK, Avrupa'daki varlığını güçlendiriyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Birleşik Krallık'ın köklü savunma sanayisi firmalarından biri olan AEI Systems'ı bünyesine katan CANiK, şimdi de Avrupa pazarındaki ilk şirketi olan CANiK Europe'u Fransa'da kurdu. Bu yeni girişim, CANiK'in uluslararası alandaki genişlemesinde kritik bir rol oynayacak ve şirketin Avrupa'da satış ve pazarlama faaliyetlerini koordine etmesi bekleniyor.

CANiK Europe, şirketin Avrupa'da daha önce 25 ülkede kullanılan ürünlerinin satış sonrası hizmetlerini yerinde sağlayacak ve böylece müşteri memnuniyetini artırarak pazar payını genişletmeyi hedefliyor. CANiK, bu yeni yapılanma ile Avrupa pazarında kendi alanında ilk 5 marka arasında yer almayı başarırken, yeni şirketin faaliyetleriyle ilk 3'e girmeyi amaçlıyor.

Fransa'nın yeni şirket için seçilmesi, ülkenin pazar büyüklüğü, CANiK için stratejik önemi ve Fransa'nın yerel bir tabanca markasının bulunmaması gibi faktörler göz önünde bulundurularak yapıldı. Ayrıca, Fransa dışında iki Avrupa ülkesinde daha stratejik noktalarda lojistik üsler kurulacak ve toplamda üç lojistik üs ile Avrupa operasyonları yürütülecek.

Bu hamle, CANiK'in Avrupa'daki pazar dinamiklerini yerinde takip etmesini, anlık gelişmelere hızlı reaksiyon göstermesini ve pazarda daha derinlemesine bir nüfuz sağlamasını mümkün kılacak. Aynı zamanda, şirketin distribütörlerine sunacağı destek hizmetlerinin etkinliğini artıracak.

CANiK, pazar ihtiyaçlarını ve gelişmeleri yakından takip ederek, gerektiğinde yeni şirket kurulumları gibi stratejik adımları gündemine almayı sürdürecektir. Bu strateji, şirketin Avrupa pazarındaki iddialı konumunu güçlendirirken, global savunma sanayisindeki yerini de sağlamlaştıracak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi