Trabzon HES'e küstürülmemeli

TSİAD Başkanı Yalçın Orhan, "Bundan sonra atılacak en doğru adımın endişeleri gidermek üzere, yapımcı firmalar ile çevrecilerin bir masa etrafında biraraya gelerek birbirlerini dinlemeleri ve ikna etmeleri olmalıdır" diye konuştu.Başkan Orhan, "45 milyar

Trabzon HES'e küstürülmemeli

TSİAD Başkanı Yalçın Orhan, "Bundan sonra atılacak en doğru adımın endişeleri gidermek üzere, yapımcı firmalar ile çevrecilerin bir masa etrafında biraraya gelerek birbirlerini dinlemeleri ve ikna etmeleri olmalıdır" diye konuştu.

Başkan Orhan, "45 milyar dolarlık enerji açığı bulunan ülkemizde HES yatırımlarının üretime geçmesi ile elde edilecek tasarruf  ile başta eğitim, sağlık ve altyapı yatırımlarında kullanılarak yaşam kalitemizin yükselmesine katkı verilecektirtir.

HES yatırımları yalnız Bölgemizin için değil Ülkemizin de gelişme ve kalkınmasına ciddi katkılar sağlayacaktır. Ayrıca Ucuza kullanacağımız enerji ile İşdünyamızın rekabet gücü de yükselecek bu durumun  istihdama ve ihracata olumlu yansımaları olacaktır" dedi.

Başkan Yalçın Orhan HES yatırımlarının çok ciddi proje ve izin aşamalarından geçtiğini belirttiği açıklamasında, HES yatırımcıların çevre saygısının en üst düzeyde olduğunu ve Devletimiz tarafından her aşamasının denetlendiğini belirtti. Başkan Yalçın Orhan  açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bölgemizdeki HES yatırımcıları küstürülmemelidir. HES yatırımlarının her aşaması türlü izin işlemlerini gerektirmekte, yatırımcılar adeta iğnenin deliğinden geçirilmektedir. Bütün bu süreç tamamlandıktan sonra yatırım aşamasına geçmektedirler.

Bu yatırımlar çok ciddi finansman ihtiyacı karşılanarak hayata geçirilmektedir. Her aşaması Devletimizin gözetim ve denetiminde uygulanmaktadır. HES yatırımcılarının çevre duyarlılıkları çok yüksektir. Son zamanlarda meydana gelen HES karşıtı gösterileri ise derin bir üzüntü ve endişe ile izliyoruz.

Yenilenebilir enerji kaynaklarımız rüzgar, güneş, hidrolik ve jeotermal kaynaklarımız sonuna kadar değerlendirilmeli, 45 milyar dolarlık enerji açığımızı kapatmada en etkili kaynaklarımız olarak kullanılmalıdır. HES yatırımları elbette doğaya saygılı bir şekilde yapılmalıdır. Bu doğrultuda yapılan yatırımları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada desteklemeyi bir milli görev bildiğimizi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi