THY'nin milyonları havaya uçtu

 Türk Hava Yolları (THY) son 10 yılda rötar nedeniyle 48 milyon TL kaybetti. Şirket, 2002 yılından bu yana rötar nedeniyle uçuş ve yolcuların konaklama gibi masrafları nedeniyle 48 milyon TL harcama yapmak zorunda kaldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yan

THY'nin milyonları havaya uçtu

 

Türk Hava Yolları (THY) son 10 yılda rötar nedeniyle 48 milyon TL kaybetti. Şirket, 2002 yılından bu yana rötar nedeniyle uçuş ve yolcuların konaklama gibi masrafları nedeniyle 48 milyon TL harcama yapmak zorunda kaldı.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, THY’nin rötar nedeniyle zararını sordu. Bakan Şimşek ise gönderdiği yanıtında, THY’nin bu nedenle son 10 yıllık kaybının 48 milyon TL olduğunu açıkladı. CHP’li Oran da THY yönetiminin, planlama eksikliği yüzünden, 48 milyon TL’nin heba edildiğini savundu. Maliye Bakanı Şimşek TBMM’ye gönderdiği yanıtında, THY’den alınan bilgileri şöyle aktardı:

 

“THY’nin uçuşlarında hava muhalefeti, karşı meydan kısıtları gibi nedenlerle iptal edilen veya rötar yaşanan seferler nedeniyle ortaya çıkan yolcu mağduriyetini önlemek amacıyla öncelikle varsa bir sonraki THY seferi ile yoksa bir başka havayolu ile yolcuların seyahatleri sağlandı. Ayrıca yolcuların otel konaklama ve benzeri masrafları da yolcu memnuniyeti esas alınarak THY tarafından karşılandı.”

 

HAMDİ TOPÇU 110 MİLYON $ DEMİŞTİ

Mehmet Şimşek’in açıkladığı rötar tablosu ise THY yöneticilerinin yaptığı açıklamayla çelişti. Atatürk Havalimanı’nda sıkışıklık nedeniyle rötarların zirve yaptığı geçen nisan ayında THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, yaptığı açıklamada rötarların sadece 2011 yılında şirkete 110 milyon dolar kaybettirdiğini açıklamıştı.

 

ORAN: THY, 2 MİLYON DOLAR İÇİN 305 KİŞİ ATTI

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran rötar zararı karşısında THY yönetimini plansızlıkla suçlarken, “THY yönetimi, basit bir basın açıklaması nedeniyle şirketi 2 milyon dolar zarara uğrattığını öne sürerek 305 kişiyi işten çıkardı. İki poğaça çalana 12.5 yıl hapis cezası verildi. Bir yanda bunlar var, bir yanda da bu milletin 48 milyon TL’si THY yönetimi iş bilmediği, doğru düzgün planlama ve ayarlama yapamadığı, yeni hat ve rotaların açılmasında kapasite analizini değil, siyasi birtakım durumları gözettiği için heba oldu” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi