TCMB, FAST Sistem Limitlerini Artırıyor

TCMB, FAST sistemini güncelledi: 4 Nisan 2024 itibarıyla para transferi limiti 50 bin liradan 100 bin liraya, FAST-TR ile iş yeri ödeme limiti 100 bin liradan 250 bin liraya yükseltiliyor. Sistem, ödeme yöntemlerine yenilikçi bir alternatif sunuyor.

TCMB, FAST Sistem Limitlerini Artırıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yeni nesil anlık ödeme sistemi FAST'ın işlem tutar limitlerinde önemli bir güncelleme yapacağını duyurdu. 4 Nisan 2024 tarihinden itibaren para transferleri için mevcut limit olan 50 bin lira, 100 bin liraya çıkarılacak. Ayrıca, FAST-TR karekod ile yapılacak iş yeri ödemelerindeki limit de 100 bin liradan 250 bin liraya yükseltilecek.

2021 yılından bu yana faaliyette olan FAST sistemi, Türkiye’de ödeme yöntemlerine yenilikçi bir soluk getiriyor. Günün her saati güvenli, hızlı ve kolay ödeme yapılmasına imkan tanıyan sistem, nakit ve kartlı ödemelere alternatif bir yöntem olarak hızla benimseniyor.

TCMB tarafından yapılan açıklamaya göre, bu güncellemenin arkasında kullanıcıların sistemden duyduğu memnuniyet ve ödeme ekosisteminin değişen gereksinimleri bulunuyor. Aralık 2023’te FAST katılımcılarına yapılan duyuru ile planlanan bu değişiklik, sistemde gerçekleştirilen işlemlerin daha büyük ölçekli olmasına olanak sağlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi